Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Кемпински Прага е на 6 века

отпечатай новината

07.01.2014 11:30 | Видян 3836 пъти

Кемпински Прага е на 6 века

Kempinski Hotel Hybernska е една от перлите на световната верига с 80 хотела в над 30 държави, сред които и нашата. Не е лесно определен обект да блесне на фона на толкова класна компания, колкото представя авторитетният бранд, но пражкият ѝ хотел е истински уникат. Неговият покрив е на 6 века.

Кемпински е с идеална локация в центъра на Златна Прага, на две крачки от кметството и Вацлавския площад, срлед всички забележителности на чешката столица. Всъщност, една от тях е самото здание на хотела.
Сградата датира от далечния 15-и век – първият на България под турско робство. Бароковото биже е построено за дом. То е било дворец на знатната графска фамилия на Феликс Вржовец Секерка и Франтишек Вьежник. На името на втория градът започва да нарича красивия дом

Вьежников палат

Наследник на клана е  граф Вртба, който обаче се оказва бездетен. Така дворецът попада в ръцете на фамилията Лобковиц, която както се разбира по името е еврейска. Хитрите търговци я продават на Греминалския здравен фонд.
На зданието с бляскава и дълголетна 6-вековна история са правени две големи реновации. Едната е преди 85 години, а другата точно преди петилетка. Тогава то е напълно реконструирано и

в бароковата обвивка е вкаран модерен дизайнерски интериор

Kempinski Hotel Hybernska отваря врати в късната есен на 2008 г. Той има само 75 стаи, но повечето от тях, а по-точно 62 са просторни апартаменти, както подобава на бивш дворец. Домакините претендират да предлагат „безценна и неподвластна на времето елегантност” и го постигат.

50 кв. м е средната площ на стая, което е европейски рекорд

За световен могат да съперничат хотелите във Вегас. От челния американски опит в хотелиерството е взет и друг трик, който става повсеместен в индустрията на гостоприемството. Домакините наричат екстрата dining corner с kitchenette, което в недотам изискан превод на български би звучало като „кухненски бокс”.
Повечето гости обаче остават много по-впечатлени от балконите на своите стаи, които отварят фантастична гледка към прочутите покриви на Прага. LCD flat-screen телевизор не изненадва никого, но повече от щедро от страна на домакините е, че предлагат в добавка видео, DVD player, media panel с iPod връзка, high speed LAN and безплатен Wi-Fi интернет. Електронният сейф също е добре дошъл за гостите, които по правило не са с ограничен бюджет.

Баните са с отопляеми подове и поставки за хавлии

Както във всеки хотел и в пражкия Кемпи най-впечатляващ е президентският апартамент. Той е на най-горния етаж и луксът, който предлага е съпоставим с частна резиденция. На практика заема етаж и може да бъде изолиран от останалата част на хотела, което гарантира абсолютна свобода на личното пространство на супер ВИП гостите. А това е много важно за политиците и олигарсите, които го посещават.

Терасата с джакузи

с една от най-красивите панорами в един от нй-фотогеничните градове в света прави посетителите на президентския апартамент да се чувстват като главни герои на филм. Най-красивата гледка от висотата на положението е тази към уникалната близо 2 дка градина на хотел Кемпински. 140 m2 е площта на апартамента и това го прави истински втори дом за гостите. Декориран е в тъмен орех и бежови нюанси, което придава усещане за спокойствиу топлина и лукс. Две огромни спални с бани, хол и трапезария с бокс са помещенията във ВИП обителта. Масата за 16 души позволява на гостите да канят големи компании в своите царствени покои в стародавния дворец. С кухненската тема правим плавен преход към

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !