Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Ако Елвис беше жив

отпечатай новината

08.01.2014 13:20 | Видян 1830 пъти

Ако Елвис беше жив

Елвис Аарон Пресли е роден в Тупело, Мисисипи, на 8 януари 1935 година в религиозно семейство. Кралят на рока трябвало да има брат близнак - мъртвородения Джеси и това е причината майка му почти да го задуши с грижовността си.

Още като малък Елвис пеел с баща си по време на религиозни събирания в църквата. Първата крачка към музикална си кариера прави на 8 години, когато печели награда от 5 долара на местен музикален конкурс, на който изпява баладата "Old Shep". Семейството се премества в Мемфис когато Елвис е на 13 години и той започва да пее на събиранията за танци.

Въпреки бунтарското си поведение, Пресли е изключително любезен с възрастните хора и е особено привързан към майка си.

На 19-годишна възраст, вече завършил училище, се явява на прослушване за Сам Филипс. По това време работи като шофьор на камион за електрическа компания. Продуцентите още тогава виждат огромния потенциал на младока и започват да го препоръчват на всички. Шеметната кариера на Пресли и бурните му любовни връзки са в основата на пристрастяването към наркотиците.

Кралят на рока умира на 16 август 1977 година. Дебел, самотен и почти разорен, Елвис остава само с плочите и хитовете, които е направи. Тогавашният президент на САЩ Джими Картър го определя като един от символите на съвременна Америка.

И до днес феновете му не приемат смъртта на идола си и постоянно се появават информации, че Пресли е жив и се крие от шумотевицата.

Снимка: lifestyle.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !