Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Евелина Борисова пресече пътя на пингвините

отпечатай новината

08.01.2014 14:10 | Видян 2033 пъти

Евелина Борисова пресече пътя на пингвините

Звездата от „7 часа разлика“, известна с екстремните си пътешествия  и с успешния си бизнес с уреди за подмладяване и разкрасяване, срещна пингвини и китове на живо. Уникалните срещи Ева преживя по време на последното си пътешествие до Антарктика и Патагония.

След базовия лагер на Еверест амбициозната дама цяла година мечтала за две неща- ди види пингвини на живо и да докара в България първия Фраксел - уникален лазер против бръчки и белези. Вместо да отмаря под палмите на топъл остров в годишната си почивка Ева си устрои силно екстремна ваканция - 2 седмици в Антарктика. Истинско изпитание за силата на характера били 6 метровите вълни в протока на Дрейк и покрай нос Хорн и леденият вятър  със скорост 50 възела.

Едни от най-опасните морета в света не уплашили тиви звездата, която предвидливо се запасила с решителност, лепенки и хапчета против морска болест.По думите на капитана на кораба са извадили голям късмет, защото ден преди това вълните по същите места били по 15 метра високи.

Програмата на тура включвала срещи с пингвини, но правилата в тези защитени територии не позволяват приближаване на по-малко от 3 метра до тях. Трябвало да изчакат цялата колона от пингвини да се източи по утъпканото от тях „шосе”, и едва тогава туристите да ги последват. Благодарение на настояването на Ева 7- дневният тур в природния резерват Торес дел Пайне включвал по 12 часа ходене в дъждовната ледена планина.

Наложило се ти ви звездата да сгъсти програмата, заради пристигането в България на оригиналния Фраксел. Любимата машина-чудо на Дженифър Анистън единствена успява да заличи  бръчки, белези, петна. „Сама си направих  2 подаръка- един уникален лазер и едно трудно пътуване, благодарение на което човек остава сам със себе си, подрежда си мислите, приоритетите, поглежда живота си от необичайна гледна точка“- признава Евелина Борисова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !