Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Пресъздават Големия взрив?

отпечатай новината

10.09.2008 10:19 | Видян 6585 пъти | Гласували 1

Пресъздават Големия взрив?

Шейсет румънци ще участват в научния експеримент, който ще се опита да пресъздаде състоянието на Вселената след Големия взрив, за да разберат какво се е случило преди 13,7 милиарда години, съобщи румънският вестник "Адевърул".

Европейският център за ядрени изследвания (ЦЕРН) съобщи, че на 10 септември започва първият опит да се пусне поток протони по пръстена на Големия адронен колайдер - най-големия ускорител на елементарни частици в света, посочва "Дейли мейл".

Експериментът, който струва около три милиарда евро, ще се състои на 100 метра под земята на границата между Франция и Швейцария. В института по Атомна физика в Мъгуреле /Южна Румъния/ румънските изследователи ще анализират данните, получени от мястото на опита, с помощта на компютъризирана система, състояща се от близо 20 000 компютъра, информира вестник "Адевърул".

Проектът предизвика противоречиви реакции.

Един от критиците на експеримента е професор Ото Рослер от университета "Еберхард Карлс" в Германия. Ученият смята, че малките черни дупки ще оцелеят, ще се разраснат и ще погълнат Земята отвътре навън.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !