Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Зрители питат имало ли е проникване...

Все още цари мълчание след голямата изцепка в последния...

Секси "религиозен" календар подкрепя гей браковете

отпечатай новината

10.01.2014 14:10 | Видян 2209 пъти

Секси

През последните години календарите не са просто средство за отмерване на дните. Някои звезди си правят имиджов календар (като Черил Коул), свещеници във Ватикана позираха, за да подпомогнат интереса към мястото и църковната институция, а военни и гребци в Англия се съблякоха с благотворителна цел.

Поредният календар, който стои зад някаква кауза, е този на румънските православни християни. В него мъжки модели се правят на свещеници, които позират полуголи (и голи) с идеята да подкрепят гей браковете.

В кадрите се вижда как един от моделите е легнал гол на леглото с броеница в ръка, друг се покръства, демонстрирайки перфектните си плочки, трети чисти пода под зоркия поглед на свещеника, четвърти похапва от сватбена торта, която е направена за гей сватба и т.н.

Създателите на календара подчертават, че никой от участниците в него не е свещеник, а мъжете са просто широко скроени модели, които се борят за човешките права и подкрепят равноправието без значение от сексуалната ориентация.

„Календарът е за хора, които обичат красивите и творчески илюстрации, артистичната фотография и противоречията, подчертани от композицията и декора. Тези снимки определено ще зарадват много хора и ще накарат други да се чувстват комфортно. Календарът не е направен с цел да обслужва някакви религиозни интереси, а е артистичен продукт на промяната и динамиката на лицата, част от православната църква.

В същото време той подхожда леко иронично към православната църква, която през последните години бе въвлечена в корупционни скандали, гей и секс скандали, неадекватно поведение и хомофобия", каза единият от създателите на продукта пред HuffPost.

Източник: dnes.bg
Снимка: Romanian Orthodox 2014 calendar

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !