Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

„bTV Документите” стартира с филми "Македония" и "Валя Балканска"

отпечатай новината

15.01.2014 15:40 | Видян 2263 пъти

„bTV Документите” стартира с филми

Предаването „bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа. Това съобщиха продуцентите на предаването Венелин Петков и Гена Трайкова днес в предаването „Преди обед” по bTV. Двамата журналисти разказаха за зрителите на телевизията и детайли за някои от историите, които ще бъдат представени в документалната поредица на медиата.

Първият филм, който ще бъде открит новия сезон, е на репортера Иван Георгиев – „Македония – последният проект на Коминтерна”, който ще разкаже за най-голямото национално предателство – насилственото обезродяване на близо 250 хиляди българи и „превръщането им” в македонци. Една от тези личности е и писателят Димитър Талев.

Гена Трайкова сподели и едни от най-интересните моменти от работата й по филма за Валя Балканска и нейната „Излел е Делю хайдутин”. Журналистката разказа колко трудно е било да води разговори с НАСА, особено в период, когато 95% от служителите са били в принудителен отпуск, както и кой е Мартин Кьонинг и какво общо има той с Валя Балканска и включването на нейното изпълнение в световното нематериално наследство. Гена показа и няколко снимки от своето посещение в Пасадена и то не къде да е, а в контролната зала на НАСА.

Гена и Венелин разкриха още какво обичат да правят в свободното си време и как това им помага в ежедневието. Венелин Петков разказа за своята страст към екстремните спортове, а Гена Трайкова за любовта си към книгите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !