Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Как станцията на ЦК на КПСС стана хотел №1 на Сочи

отпечатай новината

20.01.2014 17:10 | Видян 3802 пъти | Гласували 1

Как станцията на ЦК на КПСС стана хотел №1 на Сочи

Многократно сме ви представяли хотели от златната листа The Leading Hotels of The World. По идея те би трябвало да представляват пълния антипод на онова, което бяха почивните станции на соца. Ала главната от тях – лятната база на ЦК на КПСС в Сочи се превърна в най-добрия хотел на най-актуалния зимен курорт в света, който открай време е най-добрият летен курорт в цяла Русия.

RODINA Grand Hotel & SPA е уникален ризорт. Той представлява много повече от хотел, защото е и музей, и зелена дестинация, и предлага пътешествие в миналото. Построен по заповед на самия Сталин, той е приютявал не само генералисимуса, но и първия космонавт в света Юрий Гагарин, както и ред видни соц. И кап. Знаменитости от политиката, бизнеса и изкуствата.

Огромно богатство е паркът с площ 15 хектара или 150 дка

Той е с пищна тропическа растителност, която естествено вирее по топлите склонове на Кавказ, спускащи се към Черно море. За разлика от климата по нашето крайбрежие, тук влиянието му е много по-осезаемо заради движението на въздушните маси от Запад на Изток.
За улеснение на първите си гости – престарелите навремето висши държавници и чиновници на СССР и братските държави, сред които България, е изграден

специален асансьор в скалата между двореца и плажа

Дворец не е пресилено определение за хотела. Той е близък до идеала на сталинизма в областта на архитектурата – от мраморите до килимите, от псевдоримската неокласика до огромните простори на помещенията. Най-малките стаи в хотела са с площ 45 квадратни метра, което е близо до световния рекорд. Апартаментите са от 65 до 165 квадратни метра. Всички, дори най-малките помещения за гости, са с огромни тераси. Всичките гледат към морето, което в повечето други хотели от този клас е екстра, която струва по-скъпо.
Сред детайлите, коити си заслужава да се отбележат са пищните закуски, на които акцент е щедро зарежданият червен хайвер, а също и

козметиката Молтън Браун и телефонните апарати Банг&Олуфсен

Последните две неща са част от концепцията на Матео Тун за преобразуването на сталинистката сграда в съвременен луксозен хотел. Изненадата на гостите при ретро фасадата да се озоват в стаи, изпипани според последните тенденции в хотелиерството, е огромна. Интериорите са претворени от други „табели” в индустрията на гостоприемството като Сюзан Ложие и Патрик Бругман.
The Black Sea Beach Club е името на основния ресторант, бившата столова на комунистическите големци. Освен импозантност, под нейния покрив властва и перфектният вкус, като туристите могат да поръчват както изтънчена руска кухня, както предпочитат повечето от тях, така и международни кулинарни произведения. Всички чужденци са много приятно изненадани от местното червено вино, което могат да изберат, наред с всички световноизвестни брандове алкохол хайклас.

Олимпийски басейн с колонада

в ретростил, сякаш излязъл  от филм от златните години на Холивуд, е друг акцент в ризорта, който разполага и с префектно спа. Вътрешният басейн също е огромен, 50-метров, каквито в наше време рядко се срещат по света (у нас затриха при модернизацията един такъв в Интернационал на Златни пясъци). Руската баня и финландската сауна, част от местния лайфстайл, са истински атракции за чужденците. Масажите, особено спортните, също са на много високо равнище предвид факта, че новите руснаци – богатата класа на необятната страна, са основната група посетители на ризорта. Частният плаж е още един логичен лукс, който предлага хотелът. Сякаш като специална атракция за гостите, пред очите им скачат делфини, докато разпускат на шезлонгите под чадърите, безплатни, разбира се.

Сериозна библиотека и старомодна билиардна

са други шикозни допълнения към петте звезди, които правят впечатление. И идеално допълват с идеи за убиване на времето атмосферата на изискания и също ретро бар на комплекса.
 Сред екстрите е също така трансферът от и до летището с БМВ 7-ица. Това не е за изпускане, поради факта, че от една страна

Сочи е един от най-дългите градове в света – 120 км

Домакините, вероятно подучени от западните си консултанти са измислили фантастично словосъчетание, което обрисува всичко описано – мястото, сградата, публиката, комбинацията, атракциите и екстрите: discreet and elegant affair.
В този смисъл, няма защо да изпитват срам при своите цени. Месеци преди Олимпиадата в Сочи те бяха напълнили изцяло хотела си за зимата. При цени над 1000 евро за „малките” стаи. Иначе средната цена извън този извънреден топ също не е никак скромна по международните критерии – от 800 лева или 400 евро за същата тази най-достъпна стая.





автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !