Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Галерията за модерно изкуство затваря врати

отпечатай новината

05.02.2014 15:15 | Видян 3728 пъти

Галерията за модерно изкуство затваря врати

Галерията за модерно изкуство в София намираща се на ул. Оборище 10 затваря врати, за да се отдаде на нов проект. Ето и официалното писмо от Галерията:

 

Скъпи приятели,

Бихме искали да ви съобщим, че от 1 март 2014 г. Галерията за модерно изкуство ще затвори врати, за да работи в посока на различен арт проект и отварянето на ново арт пространство.

Последната експозиция в залите на Оборище 10 ще продължи между 1 и 28 февруари и ще  бъде посветена на най-значимите произведения и автори от колекцията на Галерията.

През тези четири години, успяхме да представим за първи път пред българската публика изложби с творби на едни от най-известните модерни и съвременни художници като Пабло Пикасо, Хуан Миро, Салвадор Дали, Марк Шагал, Анди Уорхол, сър Питър Блейк, Деймиън Хъст,  Марк Куин и много други. Ние активно подкрепяхме и промотирахме българското изкуство, създавайки конкурса за съвременно изкуство „МОСТ” и представяйки изложби на финалистите Антоанета Гълъбова, Павлина Чакърова, Калия Калъчева, Златин Орлов, Арслан Ахмедов, Калоян Илиев-Кокимото.

Благодарим ви за подкрепата както и, че бяхме заедно през изминалите години!

Очакваме ви!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !