12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Полицията задържа "Розова пантера"

отпечатай новината

13.02.2014 10:00 | Видян 1183 пъти

Полицията задържа

Испанската полиция е задържала предполагаем член на престъпната групировка "Розовата пантера", заподозрян в съпричастие към кражбата на диаманти за 3 млн. евро, съобщава БЛИЦ. Борко Илинчич е бил арестуван в момент, когато е напускал хотел в околностите на Мадрид с автомобил, взет под наем. У задържания е бил открит босненски паспорт. 33-годишният Илинчич е сред заподозрените в грабежа на бижутерийния магазин Graff в Дубай през 2007 г.

Тогава грабителите, пристигнали с два автомобила, започват да чупят витрините на магазина и като заплашват персонала, задигат диаманти на стойност 3 млн. евро. Престъпниците успяват да избягат, като по-късно полицията открива двата автомобила опожарени. Въпреки това обаче успява да вземе проби от тяхното ДНК.

"Розовата пантера" е една от най-големите криминални групировки в света, специализирана именно в кражбата на скъпоценности. Акциите на групировката, чиито членове са предимно сърби, се отличават с изпипано планиране. Названието на групировката, дадено й от Интерпол, идва от филмовата крими-комедия "Розовата пантера" /1963, 2006-римейк/.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !