Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Българка стана вдъхновение на американска бутикова марка

отпечатай новината

13.02.2014 12:00 | Видян 2729 пъти | Гласували 2

Българка стана вдъхновение на американска бутикова марка

Българският модел Цвета Калейнска /Tsvetta/ е вдъхновението за новата колекция на Нюйоркския дизайнер Едуард Рот. Това разкри вчера на Фейсбук страницата си собственичката на компанията и главен дизайнер, Наири Берсех. „Tsvetta e истинско вдъхновение: тя е женствена и елегантна, съчетава по изключителен начин духът на успялата и силна жена с нежност.“

Цвета, която нашумя зад океана през 2010, когато бе коронясана за Мис България Диаспора САЩ, работи в момента като консултиращ стратег по социалните мрежи за корпорацията Dogs Bollocks 5 и клиенти като филмовото студио Парамаунт и автомобилната компания Тойота.

Със собственичката на Едуарт Рот се запознава на социално събитие в Голямата Ябълка, където Tsvetta успява да я грабне с ентусиазма си за благотворителните кампании за подкрепа на младите хора, по които работи. Вдъхновените от Tsvetta ръчно изработени уникати от колекцията впечатляват с многоцветни артистични щампи на млади жени.  

Марката Едуард Рот се прочу в САЩ миналата година, когато популярни модни блогъри я предпочетоха за своята визия на Седмицата на модата в Ню Йорк. Този сезон, американският творец ще направи премиера на свои колекции и в Европа в рамките на модните седмици на Милано и Париж.

 

Снимки и информация : Наири Берсех за Edward Roth

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !