Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Български филм оглави родния боксофис

отпечатай новината

19.02.2014 17:30 | Видян 2001 пъти

Български филм оглави родния боксофис

За първи път след двегодишно затишие български филм застана на първо място в класацията на най-гледаните филми у нас, съобщава dir.bg. "Живи легенди" на режисьора Ники Илиев е гледан от общо 13 392 зрители и има 110 997 лева приходи, като по тези данни се доближава до предния български първенец в топ 10 - "Операция "Шменти капели" и е с три пъти по-малко зрители и приходи от "Мисия "Лондон" отпреди пет години, сочат данните от киносалоните у нас.

"Робокоп" е на втора позиция сред най-гледаните филми у нас. Базираният по едноименния филм на Пол Верховен от 1987 година екшън е гледан от общо 23 545 зрители и има 193 380 лева приходи за десет дни на екраните у нас.

Втората премиера от миналия уикенд - "Зимна приказка в Ню Йорк" е на трета позиция в топ 10. Режисьорският дебют на Акива Голдсман - сценарист на "Красив ум", "Шифърът на Леондардо" и "Аз съм легенда", базиран на едноименния роман на Марк Хелприн, в който играят Колин Фарел, Джесика Браун, Ръсел Кроу и Дженифър Конъли, е гледан от 5 788 зрители и печели 46 463 лева за първите три дни по българските екрани.

Анимацията "Крадци на ядки" е на четвърто място сред най-гледаните филми у нас. На пето място е третата премиера от миналия уикенд - "Академия за вампири".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !