Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Васил Божков купупва "Биг Брадър" ?

отпечатай новината

20.02.2014 16:15 | Видян 3049 пъти

Васил Божков купупва

Всестранните интереси на най-богатия българин най-накрая стигнаха и до риалити бизнеса. В пълна дискретност и без много шум Васил Божков предприе стъпки към купуването на правата върху формата „Биг Брадър“ у нас от холандската „Ендемол“, която ги държи в целия свят, научи сензационно.

Всъщност, международната компания прави български филиал, чийто основен пакет може да мине в ръцете именно на шефа на „Нове холдинг“, гласи най-горещата клюка в телевизионния бранш. Досега лицензът за излъчване както на култовото риалити, така и на другите световноизвестни формати като „Сделка или не“, „Като две капки вода“ и „Стар академи“ бе временна собственост на „Нова броудкастинг груп“, а по-точно – на Нова телевизия. Тя пък ги прехвърляше за подизпълнение на различни продуценти, ала златното правило гласеше, че „Биг Брадър“ винаги отива при Нико Тупарев.

След последния сезон на Големия брат по Нова в края на миналата година от „Ендемол“ изригнаха, че шоуто е съсипано, регламентът му е нарушен безброй пъти, простотиите са прекалено много в предаването, а рейтингът е незадоволителен. Това за жалост съвпадна с факта, че времето, за което телевизията държи правата върху „Биг Брадър“, изтича.

Друг световен формат, който след броени дни стартира пак в ефира на Нова тв, е „Като две капки вода“. Неговият втори сезон у нас отново е даден на другия играч в сферата Магърдич Халваджиян. След като обаче всички шефове на медии пропищяха от начина, по който продуцентите си разпределят парите и печелят на гърба на телевизиите, възможно е включването на Васил Божков като играч в този пазар да промени някои редовни практики. Развиването на „Ендемол – България“ и разбъркването на традиционните алчни очаквания кои какъв пай ще лапне от риалититата всъщност е добър развой на нещата.

Ако най-богатият българин се набърка в телевизиония бизнес, това съвсем няма да му е сефтето. Именно той стои и зад успешното предаване „Национална лотария“ с водещ Захари Бахаров.

Опитахме се да потърсим за коментар и самия бизнесмен. Той обаче не вдигна телефона си. Хора от бранша са категорични, че информацията ни е напълно достоверна.

Източник: в. Уикенд

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !