12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Руският милиардер Потанин вече е ерген

отпечатай новината

25.02.2014 16:45 | Видян 1051 пъти

Руският милиардер Потанин вече е ерген

Кралят на никела, руският олигарх Владимир Потанин вече е ерген, съобщи БЛИЦ. Това стана факт днес, след като съд в Москва удовлетвори искането на съпругата му Наталия тя да получи издръжка в размер на една четвърт от месечната заплата на индустриалеца и процент от други доходи. Това прави 8,5 милиона рубли – около 174 000 евро.

„Що се отнася до неговото имущество, такива искания на днешното заседание не са предявени”, обясни пред медиите адвокатът на олигарха Марина Иванова.

Тя припомни, че на 20 януари Потанин сам се обърнал към съда с молба за разделяне на имуществото, което напълно удовлетворява претенциите на съпругата.

„Ние смятаме, че г-н Потанин едва ли смята да иска дял от жилищата, които са записани на госпожа Потанина”, обясни адвокатът на жената Филип Рябченко.

В края на декември съдът отложи бракоразводния процес по молба на неговата съпруга. Наталия Потанина тогава помоли служителите на Темида да не дават развод на съпруга и магистратите дадоха на милиардера и жена му два месеца за размисъл.

Потанин, чието състояние се изчислява на 15 милиарда долара поиска бракът му да се разтрогне, тъй като той и жена му са фактически разделени и не живеят заедно.

Руският олигарх и жена му имат 3 деца – едно момиче и две момчета. Бизнесменът заяви, че не смята да остави своето състояние на наследници, а ще го даде за благотворителни цели.

 

Снимка: spletnik.ru 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !