12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Буш-младши представя първа си изложба на портрети

отпечатай новината

26.02.2014 17:30 | Видян 1361 пъти

Буш-младши представя първа си изложба на портрети

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-младши ще представи в началото на месец април в столицата на Тексас Далас своята първа изложба на портрети, съобщава dnes.bg. Експозицията ще се състои под надслов :"Изкуството на лидерството: личната дипломация на президента". На нея ще бъдат показани над 20 портрета, нарисувани от 43-ия президент на САЩ.
 
Досега нито една от работите му не е била експонирана. На вниманието на посетителите ще бъдат представени фотографии и лични бележки, разказващи за отношенията на бившия държавник с други световни лидери. Изложбата ще бъде организирана в президентския център "Джордж Буш-младши" в Далас.
 
Бившият държавник започнал да се увлича по живописта след напускането на президентството през 2009 година. Той рисува предимно животни, натюрморти, а също така и автопортрети.
 
В края на миналата година американските медии съобщиха, че бившият президент възнамерявал да нарисува портретите на 19 световни лидери, които са били на власт заедно с него /2001-2009 година/. Първа той държал да изобрази Ангела Меркел. Възможно е някои от тези портрети да бъдат показани още през месец април.


Източник: ИТАР-ТАСС, БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !