Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

СЕМ забранява клиповете на Галена и Камелия?

отпечатай новината

02.03.2014 09:05 | Видян 3703 пъти

СЕМ забранява клиповете на Галена и Камелия?

Съветът за електронни медии взима на мушка чалгаклиповете по телевизиите с голи певици и балерини, които насаждат образа на жената като сексуален обект, съобщава "Всеки ден". Това обяви шефът на СЕМ Георги Лозанова на семинар на комисията по дискриминацията.

„Трябва да се борим със стериотипите, които пропагандират телевизионните клипове на фолкизпълнителките - изкусителна визия, много разголена плът и отношение към жените като към вещ, подобно на колата или телефона", обясни медийният спец. Той е категоричен, че има граница на добро възпитание и дискриминацията, която не бива да се прекрачва, но продуцентите в чалгата като „Пайнер" и „Ара" не се съобразяват с нея.

„Затова е важно да има регулация, която наложи стандартите, без да се пречи на жанровото разнообразие", каза още Лозанов. Той не уточни дали предвижда промени в закона за радио и телевизия, който да впише като забрана уронването на престижа на жената.

С новата идея на СЕМ е възможно прелестите на фолкдивите на Галена и Камелия, които обичат да пеят полуголи, да станат табу в телевизиите. Така единственото място, в което почитателите ще могат да оплакнат очи с техните и на колежките им прелести, остават вестниците и списанията. СЕМ не може да се меси в работата на печата и той ще остане широко отворен за изкусителните фотосесии на примите и техните по-неизвестни колежки.

От големите продуцентски компании засега не се притесняват от заплахата на СЕМ. Дори да впишат изрично в закона някакви изисквания, те ще бъдат толкова разтегливи и обтегаеми, че ще си останат само на хартия, обясниха неофициално от чалгаимпериите. От там са категорични, че дори да се наложи да плащат глоби заради новите забрани, ще продължат да снимат погуголи певици и танцьорки, защото визията им продава.

„СЕМ иска да вземе последната радост на народа. Какво ни остана - сложиха акциз на цигарите и алкохола, запечатаха ракиените казани, само хубостта на Галена и Емилия ни крепи", коментираха опечелени фенове на телевизия „Планета". Режисьори като Люси Иларионов обаче от сега потриват доволно ръце. Той е сигурен, че майстори като него ще станат още по-търсени, защото ще могат да покажат елегантно женските прелести.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !