Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Слагат звезда в гримьорната на Чочо

отпечатай новината

04.03.2014 10:30 | Видян 1981 пъти

Слагат звезда в гримьорната на Чочо

Гримьорната на Чочо Попйорданов в Народния театър ще бъде увековечена със специален знак. В памет на актьора, който загина по изключително нелеп начин миналата година, колегите му решили да поставят емблема на вратата на неговата лична обител, която винаги да напомня за Чочо.

Повечето от актьорите са се обединили около символа звезда, но има и такива, които се колебаят дали да не изографисат сърце, а под него - специално послание от приятелите му. Идеята е винаги да се знае кой е използвал тази гримьорна и колко важен е бил за останалите артисти в най-стария театър у нас. Няма как помещението да не бъде използвано повече от никого, но трябва да се почете по някакъв начин, защото още носи нещо от заряда на незабравимия актьор, смятат близките му.

Колегата му Владо Пенев разказа как приятелката на Попйорданов - Даниела, дошла в театъра заедно с малката Катя, малко след като била осиновена. Невръстното момиченце, което току-що било проходило, хванало за ръка инспектор Попов и го повело през коридорите на Народния. Катя минала покрай женските гримьорни, завила покрай мъжките и се шмугнала право в гримьорната на баща си, въпреки че за първи път идвала там. Броени дни преди Чочо и Даниела да вземат официално в дома си дъщеричката си, Попйорданов почина след падане от два метра на Боянските гробища.

Докато разказваше трогателната история, инспектор Попов и колегите му от сериала „Под прикритие" се просълзиха. За самия Чочо те споделиха, че е бил невероятен човек и професионалист и с него се е работело изключително лесно.
Когато Попйорданов загинал, процедурата по осиновяването не е била напълно приключила, но в крайна сметка Даниела се преборила в документите на детето Чочо да бъде вписан като баща, макар и посмъртно, и официално момиченцето се казва Екатерина Петрова Попйорданова. Кръстена е на майката на Чочо, която почина няколко месеца преди сина си.

Още приживе актьорът разказваше с вълнение за първата си среща с дъщеря си. Той твърдял, че между тях се изградила специална връзка, защото всъщност се намерили един друг. Катя и сега казва „тати", щом види снимка или кадър по телевизията с баща си, въпреки че е едва 2-годишна и почти не го помни. Близките до семейството обаче са категорични, че детето видимо прилича на Чочо, макар и да нямат кръвна връзка.

Източник и снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !