Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Путин номиниран за Нобелова награда за мир

отпечатай новината

07.03.2014 13:00 | Видян 1709 пъти

Путин номиниран за Нобелова награда за мир

Британският вестник The Times определи руския президент за "човек на 2013 година", а в края октомври той оглави и списъка на най-влиятелните личности в света според класация на американското списание Forbes.

Президентът на Русия Владимир Путин ще бъде предложен за Нобелова награда за мир. Новината бе съобщена преди минути от шефа на Нобеловия институт в Осло Гейр Лундестад.

Тази година за наградата ще претендират рекорден брой номинирани. В заветния списък вече има 278 политици, общественици, както и организации, включително Едуард Сноудън и Папа Франциск, пише още dir.bg.

Името на победителя няма да е ясно съвсем скоро, предвид факта, че Нобеловият комитет ще обяви лауреатите си едва в средата на октомври.

Припомняме, че през септември 2013 година Владимир Путин бе предложен за наградата от родната си "Международна академия за духовно единство и сътрудничество". Под предложението за Путин до Нобеловия комитет се е подписал и певецът и депутат Йосиф Кобзон.

Президентът на академията Георгий Трапезников обяснява решението на академиците с "миротворческата роля" на Владимир Путин в Беслан и Южна Осетия. Отделно в края на октомври Владимир Путин оглави списъка на най-влиятелните личности в света според версията на американското списание Forbes, като изпревари Барак Обама. Освен това, британският вестник The Times определи руския президент за "човек на 2013 година". Изданието се базира на позицията на Руската Федерация по проблема в Сирия, политиката в отношенията с Украйна и взаимоотношенията с опозицията вътре в страната.

През 2009 година Нобелова награда за литература пък бе присъдена на президента на САЩ Барак Обама.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !