Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Македонската лента "Стаята с пианото" на София Филм Фест

отпечатай новината

10.03.2014 15:40 | Видян 1994 пъти

Македонската лента

Най-новият игрален филм „Стаята с пианото“ на режисьора Игор Иванов е част от програмата на престижния традиционен филмов фестивал у нас – София Филм Фест. На него македонската продукция, дело на Скопие Филм Студио, ще се състезава в рамките на Балканската програма с още 10 филма.

Филмът е вълнуващ разказ за съдбите на гости от различни социални и културни групи, отседнали в стаята с пианото в хотел, който е обявен за продан. Тази стая ги укрива от лицемерието на външния свят и е единственото място, където могат да намерят удовлетворение. Гостите споделят една и съща празнота в живота си. Годините летят като въртящи се врати, мотивите се превръщат в разочарования, амбициите и фантазиите водят до провал.

„Стаята с пианото“ е заснет през 2012 г. по сценарий на Жанина Мирчевска и Игор Иванов. Международният актьорския състав е воден от македонските артисти Наташа Петровиќ и Васил Зафирчев, сръбската легенда Светозар Цветковиќ, а сред специалните гости са Тони Палмер, Майк Сарн и Ханес Вегенер.

Националната премиера на “Стаята с пианото“ се състоя миналата година на Международния фестивал за филмова камера „Братя Манаки“ в Битоля, а интернационалната му дебют беше миналата седмица в Сърбия, където бе представен на Международния филмов фестивал “ФЕСТ“ в Белград.

Международното участие на филма продължава и на София Филм Фест, където ще бъде представен в проекции на 11 март, вторник в кино “Одеон“ от 20:30 часа и на 12 март, сряда в кино “Лумиер“ от 14:00 часа. Продуцентът Томи Салковски и режисьорът Игор Иванов пристигат специално от Македония, за да представят лентата пред българската публика.




автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !