Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Светилището на Людмила Живкова рухна

отпечатай новината

20.03.2014 14:30 | Видян 1799 пъти

Светилището на Людмила Живкова рухна

Древното светилище в местността Мишкова нива, известно още като светилището на Людмила Живкова, се съсипва и е пред пълна разруха. Култовият комплекс е национален паметник на културата, но държавата е забравила за него, а общината няма право да го реставрира и консервира. Затова местният исторически музей „Проф. Александър Фол" се опитва да го спаси чрез международен проект.

В неговите рамки засега Мишкова нива е в списъка на 11-те най-застрашени исторически паметници в Европа. Надеждите на местните са култовият комплекс да попадне и във финалните 7 обекта, защото тогава ще има пари за пълна реставрация и консервация на светилището.

За него Ванга предупреждава Людмила Живкова да не се пипа и копае, защото зло ще постигне всеки, който се опитва да направи това. Петричката пророчица твърдяла, че там е погребана жената котка Бастет. В началото на 1981 г. иманярят Мустафа занесъл старинна карта на района на Мишкова нива на Людмила Живкова. Мустафа споделил с дъщерята на Тодор Живков, че парчето кожа описва район в Странджа, където се намира тайнственият некропол на египетската богиня котка Бастет. Тогава Людмила отишла при Ванга и била предупредена мястото да не се пипа.

Пророчицата видяла как преди хиляди години дошли по вода хора от Египет. Ванга казала, че картата сочи място, на което има гроб на жена, която държи жезъл от извънземна материя и папирус, който обяснявал човешката история 2 хиляди години назад и какво ще се случи на хората 2 хиляди години напред. Според Ванга ценностите били закопани на шест места, а човеците, които донесли всичко това, били заплашени от голяма опасност, пролята била много кръв от загиналите роби. Пророчицата посочила, че мястото е свещено и има особена сила и енергия.

Людмила Живкова не се съобразила с предупреждението на пророчицата да не се пипа нищо на Мишкова нива. Още повече че местни хора разказали как са виждали на близката скала сияние и две фигури - на мъж и на жена, седнали в кресла. Разкопките стартирали, а скоро след това започнали да измират и участниците в тях. Било пролетта на 1981 г. През юли същата година умряла и самата Людмила.

Източник и снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !