Отвори врати книжарница Greenwich Junior

Културно средища за малките читатели и техните родители...

Вижте нарязаната Дебора като...

Брюнетката публикува в профила си в инстаграм актуална...

Зъл комшия запалил колата на Генка?

отпечатай новината

04.04.2014 12:30 | Видян 2446 пъти

Зъл комшия запалил колата на Генка?

В МВР ударно започнаха да привикват столични автокрадци заради подпаления втори автомобил на журналистката от Би Ти Ви Генка Шикерова. След като возилото на водещата на „Тази сутрин" изгоря до основи при умишлен палеж, столичните криминалисти търсят усилено доносник от автомафията, който може да им даде информация за възможните извършители на атентата.

Столичен автоапаш от квартал „Стрелбище" разкри пред репортер на „Всеки ден", че е бил привикан в 4-то РПУ и оперативни работници са опитвали да изкопчат информация от него за това кои групи в София се занимават с умишлени палежи на автомобили и апартаменти.

„Имам висяща присъда. Полицаите се опитаха да ме убедят, че ако имам подозрения за това кой е подпалил автомобила на Генка Шикерова и ги споделя с тях, ще ме оправят пред съда и ще свалят и друго старо обвинение срещу мен", разказва софийския автокрадец, чието име ще запазим в тайна.

Според думите му, заради палежа на колата на Генка Шикерова, в столичните районни управления ударно се привикват крадци на автомобили с досиета в полицията, както и хора, занимавали се в миналото с бомбени атентати и палежи.

Една от версиите, по които работи полицията, е че колата на журналистката от Би Ти Ви е запалена с политически мотив, с цел дискредитиране на кабинета на Орешарски и вътрешния министър Цветлин Йовчев. Ченгетата разполагат с информация от свой доносник в пловдивския ъндърграунд, че колата на Генка е запалена от фенове на „Локомотив" (Пловдив), членове на фракцията „Лаута Хулс".

През последните 3 дни преди огнения атентат двамата хулигани били в София, уж заради откриването на Мото сезон 2014 в столицата. Засега обаче предполагаемите извършители не са намерени, а от полицията категорично отказват да коментират докъде са стигнали в разследването.

Все пак столичен криминалист загатна пред „Всеки ден" и за друга възможна причина за запалените 2 автомобила на Генка Шикерова. „Има вариант това да е дело на зъл и извратен комшия, който не може да понася известната си съседка и я тормози. Разпитваме и хора от квартал „Гео Милев", които живеят от години в съседство с Генка Шикерова. Знаем, че в този квартал преди 4 години е вилнял пироман, който е запалил 3 автомобила за 2 дни", издаде столичен полицай, ангажиран с разследването.

Подобна възможност бе коментирана усилено и от стотици потребители на социалните мрежи. Мнозина хейтъри видяха, че Генка Шикерова е паркирала неправилно опожарения си автомобил - върху тротоара пред блока си, точно на пешеходната пътека.

„Колата на Генка действително е паркирана на част от тротоара и на по-малко от 5 м. от пешеходната пътека. Това може да е причина да раздразни „любители" на строгия ред...", признават ангажирани в разследването.


Източник: "Всеки ден"

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !