Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

NOVA търси големите постижения на...

Кои са големите постижения в демократичната история на...

Цветелина Бориславова забъркана в трагедията в Лим

отпечатай новината

04.04.2014 13:45 | Видян 3099 пъти

Цветелина Бориславова забъркана в трагедията в Лим

Участието на бившата приятелка на Бойко Борисов Цветелина Бориславова в трагедията в река Лим, която отне живота на 12 деца на 4 април 2004-та, е било покрито от тогавашната власт, твърди сензационно бившият депутат от ДСБ Димитър Абаджиев, научи "Всеки Ден". Фаталното возило, с което са пътували дечицата, е било наето от "Пампорово" АД, чийто собственик е Цветелина Бориславова, тогавашната изгора на Бойка Борисов. По това време той е главен секретар на МВР и кандидат за кмет на София. Тогавашните управляващи не са искали да се рови около фирмата и са се опитвали да потулят нещата, твърди Абаджиев, който учатва в временна комисия на парламента, която разследваше причините за трагедията.


"Това се натрапваше, работеше се с огромни усилия, а следствените органи не ни съдействаха искахме допълнителна информация, но тя се отказваше", допълни бившият "тъмносин". Експертиза на БАН е показала, че дефектиралата част на автобуса, заради която е станала трагедията, е била с 75% разрушение, а по документи е била сменена 2 месеца преди инцидента. Това означава, че тя е сложена дефектна в автобуса и това е станало в сервиза на "Пампорово" АД.

Въпреки тези факти съдът обяви за виновен шофьора на возилото. По-късно Румен Ненков, издал окончателна присъда, стана конституционен съдия, а синът му бе избран за депутат от листата на ГЕРБ.

На 4 април 2004 г. група от 34 ученици и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. Повечето от пътниците в автобуса са деца от училище "Николай Катранов", гр. Свищов. Към 22 часа на завой на планински път шофьорът изгубва контрол над превозното средство. Автобусът се спуска около 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун. Рейсът потъва за минути в придошлите води.

В автобуса настъпва паника, в която ранени са повечето от учениците. Местни хора и цял футболен отбор от съседното градче Биело поле идват на помощ при ваденето на децата. Въпреки това до вечерта на 5 април от Лим са извадени телата на 10 загинали хлапета. Още 2 изчезват за винаги в дълбоката 6 метра река.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !