Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Митко Цонев с 6 бона заплата

отпечатай новината

07.04.2014 17:00 | Видян 2090 пъти

Митко Цонев с 6 бона заплата

Във времето на финансова криза и колапс за държавната телевизия, когато само преди месеци ръководството оряза драстично възнагражденията на всички кадри, Димитър Цонев се е цанил да води ежедневното си предаване срещу тлъстата сумаот 6000 лева месечно, разказаха пред "Всеки ден" потресени служители на "Канал1".

Само месеци след като Пъпеша напусна със скандал Би Ти Ви, журналистът отново се завърна в телевизията, от която започна кариерата му - БНТ. От 31 март Митко води публицистичното си предаване "Още от деня", което всеки делничен ден върви "на гърба"на "Лице влице". Постът на Цонев му бе поверенот дългогодишната лична приятелка Вяра Анкова, която очевидно добре се е погрижила да осигури добра хранилка за ближния си.

След завръщането на блудния син в телевизията майка напрежението сред служителите на канала се е изострило до краен предел. Дългогодишните кадри негодували, че мустакатият журналист е посрещнат като цар и господар на "Сан Стефано" 29 и са му предложени повече ототлични условия натруд въпреки факта, че именно той е изпадналият в немилост. Според мълвата Цонев ще се разписва срещу 3000 лева заплата, като отделно всеки ежедневен ефир ще му бъде хоноруван с по 100 лева допълнително, или най-просто казано - близо 6000 лева месечно.

Най-недоволни от този факт били Бойко Василев, водещ на "Панорама" и Георги Любенов, който новинарства, репортерства и води неделния сутрешен блок на БНТ. Журналистите били обидени, че въпреки дългогодишната си вярна служба към канала се разписвали за не повече от 2500 лева месечно, като премии не получавали с години.

"БНТ е известна с ширещата се шуробаджанащина. Не се ценят качествата, а приятелствата. За близките на шефовете винаги има от държавните пари, останалите са като роби на плантация", цветущо заключват недоволни служители на Канал 1.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !