Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

„Мистерията Еньовден“ с първо изиграване в НДК

отпечатай новината

09.04.2014 11:45 | Видян 1420 пъти

„Мистерията Еньовден“ с първо изиграване в НДК

Миналата вечер се изигра първият от трите поредни спектакъла „Мистерията Еньовден“ в зала 1 на Националния дворец на културата. Началото бе дадено точно в 20:00 часа, когато Звезди от „Ахат“ разтърси залата с емблематичната песен „Дървото“.

Всички присъстващи имаха възможността да се насладят на очарователната магия на танца и музиката, преплетена от миналото до днес. Типичната прецизност и синхрон, които Нешка Робева държи да постига във всичко в нейната кариера, не липсваха и тук. Най-големият български спектакъл, правен досега у нас, доказа, че българската култура и традиции са живи. С голяма радост бяха посрещнати и три мотора на сцената, част от шоуто.

Тази година проектът „Мистерията Еньовден“ събра повече от 25 музиканти, които изпълняват музиката на представлението на живо. Всеки един от тях е доказал се професионалист и изградил име в своята област. Креативният музикален продуцент – Алекс Нушев, успя да съчетае и сработи живото изпълнение на народни изпълнители, рок бенд и всички солисти в шоуто.

Изненада за присъстващите в залата се криеше зад огромните екраните. След края на шоуто те се вдигнаха и публиката бурно аплодира рок бенда, в състав от Димитър Семов – барабани, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков –  бас и Милен Кукошаров – клавир.

Музикалният съпровод на шоуто представят най-добрите изпълнители на кавал - Костадин Генчев, Петьо Костадинов – гайда, Димитър Христов – тамбура, Петър Митов – тъпан, Христина Белева – гадулка, Петър Миланов – контрабас и не на последно място Орлин Цветанов – цигулка. Народните вокали се изпълняват от Евелина Методиева, Александра Василева, Сибина Раденкова, Катя Гигова, Росица Стефанова, Виктор Томанов, Димитър  Лукарски и Хюсеин Мердан.

Специално участие в мащабния проект заемат певиците Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, едно от най-популярните лица на българския рок – Звездомир  Керемидчиев – Звезди и рап формация „Хората от гетото“. Към тях се включиха и младите рок вокали Момчил Степанов, Теодор Койчинов и Христо Младенов.

Изяществото на танцовото изкуство представят танцьорите от трупата на Нешка Робева – “Neshka Art”, едни от най-добрите ни състезатели по спортна гимнастика, художествена гимнастика, брейк формация “X-Energy crew” и танцьорът Метин Енимехмедов. Мистериозното в представлението е допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов.

Спектакълът се играе в следващите 2 дни на сцената на зала 1 на НДК на 9-ти и 10-ти април. Програмата на „Мистерията Еньовден“ продължава с представление на 30 май в Античен театър Пловдив. Началото там ще бъде дадено в 21.00 часа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !