На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

В Рио вече нямаме нисък сезон

отпечатай новината

20.05.2014 18:00 | Видян 3103 пъти

В Рио вече нямаме нисък сезон

Тиаго Сантуш започва кариерата си в хотелиерството след завършване на своето специализирано образование по туристически маркетинг. Стартира като рацепционист преди 10 години в един от хотелите на веригата, в която работи и в момента. След това се премества в Othon – друга верига, която е 100% бразилска собственост и има стара слава. Постъпва в Windsor Excelsior на рецепцията, издигнат е до асистент мениджър, в момента е rooms division manager, което на португалски и на български се превежда като Мениджър Гостоприемство на хотела.

В началото бихте ли разказали с няколко думи за веригата Windsor?

Windsor е испанска собственост, макар че оперира само в Бразилия и засега само в Рио. Веригата е на 26 години. Първият й хотел е в центъра на града – Гуанабара, кръстен на името на прочутия залив на мегаполиса. В момента хотелите на бранда са 11, но предстои да отворят врати още 4 чисто нови. Така ще имаме общо 15 хотела в Рио. В момента най-големите амбиции на веригата са насочени към утвърждаването на Miramar by Windsor като ексклузивен обект, който се опитва да гради имиджа на 5 звезди плюс (superior), който да бъде конкурент на Copacabana Palace и Fasano.  Другите ни флагмани на Копакабана са Excelsior и Atlantica.

С какво бихте отличили хотела, който ръководите?

Когато Windsor купува Excelsior през 1998 г. го бута и прави всичко наново. Имаме велика локация – номер едно, на самия плаж, вратата до врата с Копа Палас. Това е първият и най-важен плюс за всеки хотел с претенции. После идва сървисът. В това отношение също инвестираме много. Имаме стандарти на веригата, хората ни непрекъснато минават нови и нови курсове, за да бъдат адекватни на нарастващите изисквания на търсенето от страна на клиентите. Така се създава подготвен и перфектен персонал.

Закуската ни е над 5 звезди. Хора от Копа Плас идват и плащат за нашата закуска. Пък и не е скъпа. За нашата закуска 40 реала (13 евро), а е номер едно закуска в Рио с толкова много видове пресни тропически плодове и 6 вида фрешове от тях плюс обичайните. И басейнът, и фитнесът с бара на покрива са плюс за хотела. Басейнът ни не е голям, но е най-големият на покрива в Рио. И джимът е какъвто трябва, подновяваме оборудването, работи от 6 сутринта до 9 вечерта, което е идеално за гостите ни, дошли по бизнес.

Което ме кара да Ви попитам дали смятате Вашия хотел и хотелите в Рио по принцип за бизнес- или за ваканционни обекти?

През седмицата имаме много бизнес, конферентният ни център също се радва на доста добра натовареност. Но имаме и ваканционни туристи и през седмицата, и най-вече през уикенда. Ако трябва да отговоря накратко – имаме баланс.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !