Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Дичо посреща с палачинки

отпечатай новината

27.06.2014 10:30 | Видян 2161 пъти

Дичо посреща с палачинки

Искате ли да ви сготви звезда? Ако да - вашето място е хотел "Синьо лято" в Синеморец. Въртят го Дичо и половинката му Карина. Местенцето е с чудна гледка към морето - съзерцаваш вълните, докато краката ти отмарят в тучната трева в двора. В градинката пред хотела са закачени хамаци, а в средата ще има стара лодка, която ще служи на който за каквото му потрябва - да си сложиш питието, да цъкаш табла или белот с приятели, пише "Стандарт". Дичо и приятелката му вече са успели да разширят хотелската част. Замислили са през цялото лято да има миниконцерти. Първа в списъка с гостите е Прея, която стана известна от "Музикална академия". Тя почивала миналото лято там и направила много успешен лайв, хората не спрели да й ръкопляскат. Тези дни в "Синьо лято" са се разположили музикантите от "Акага", които си резервирали цели 20 дни почивка.

Тончо Токмакчиев и куп хип-хоп звезди летували предната година и били доволни. От чуждите туристи в Дичовия хотел идват предимно ирландци, канадци, белгийци и германци. Мястото привлича и много млади хора заради сърфа, който карат наблизо. По река Велека пък организират разходки с лодки и кану.

Много от гостите се връщат заради вкусната кухня. Прочутата торта с бяла глазура, с която Дичо ухажва Карина, е влязла и в менюто на ресторанта. Хората много си падат и по класическите миди с черупки, както и по оригиналните салати с ядки и сушени плодове. Карина и Дичо са известни с палачинките със сладко от смокини, което сами приготвят към края на лятото. Домашни лакомства има през целия сезон - сирене, яйца, ракия. Понякога Дичо се включва в свещенодействията в кухнята, друг път оставя всичко в ръцете на майстора готвач. Тази година за първи път на туристите ще се поднася суши.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !