Мексиканката Ванеса Понсе де Леон...

Мексиканката Ванеса Понсе де Леон спечели голямата корона...

Уникална българска пица спечели...

44-годишният варненец Радостин Кирязов спечели световния...

Договор на Майкъл Джордан на търг за $ 33 млн.

отпечатай новината

30.07.2014 12:48 | Видян 673 пъти

Договор на Майкъл Джордан на търг за $ 33 млн.

Договорът, който Джордан подписва за сезон 1997-98 г., е последният му с "Чикаго Булс". Документът е подписан лично от баскетболиста, а неговите инициали фигурират на всяка от 24-те страници. Подпис върху договора има и от Джери Краус, бивш генерален мениджър на "Чикаго Булс", също така и на Ървин Мандел, финансов директор на отбора. Първоначалната цена на договора бе определена за 30 000 долара.

"Трудно е да се направи сравнение с нещо, което сме продали в миналото", казва Крис Айви от аукционната къща Heritage Auctions. "Това е договор на Майкъл Джордан. Баскетболистът създаде собствена класа. До колкото знаем, това е единственият негов договор, който се продава", допълва той. Това не е първият път, в който именно този документ е обявен за продан. През 2000 г. анонимен купувач е придобил договора за 1000 долара, а парите са били предназначени за благотворителност.

Най-скъпият спортен договор, продаван някога, е на Бейб Рут от 1918 г. за 5000 долара с "Ред Сокс". Документът бе продаден на търг този месец за 1,02 милиона долара. Ако Майкъл Джордан бе сключил днес предлагания на търг договор, контрактът би трябвало да бъде за 49 млн. долара.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !