Провокативната сладкарка Стефани...

Провокатната сладкарка Стефани е поредният участник,...

Деси Слава стана баба

Синът ѝ Майки я дари с внучка, която носи името на...

Излъчват LORD OF THE RINGS на огромен екран

отпечатай новината

11.09.2014 15:33 | Видян 1321 пъти

Излъчват LORD OF THE RINGS на огромен екран

Oстават три месеца до филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда. Швейцарският диригент Давид Райц и примата на Кралската опера в Лондон -  Розалинд Уотърс ще ни отведат на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР. За да загатнат какво да очаква публиката на 5 декември, организаторите са подготвили специален пърформанс с жива музика и герои от Властелина в Нощта на музеите и галериите в Пловдив на 12 септември.  

Петима музиканти ще представят малка част от музикалния шедьовър на Хауърд Шор на няколко различни локации в центъра на града.  Българската публика ще има шанса за първи път в Източна Европа да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movie in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза. Подобни мащабни спектакли се радват на огромен интерес в Западна Европа и САЩ, където основно действащо лице е българинът Мариан Краев. Ето защо организаторите решават да поканят именно него да води симфоничния оркестър, хор и детски хор на БНР.  Концерт-майсторът от Мюнхенската филхармония е свирил в над 80 спектакъла на Lord of the Rings In Concert в 5 държави.


Събитието в Арена Армеец на 5 декември е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на Националното радио, която върви под надслов „Властелинът на ефира”. Най-голямото филмово и концертно шоу в света “Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” In Concert идва в София на 5 декември, след грандиозен успех в над 20 страни и почти два милиона души публика. Събитието е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на БНР и над 250  музиканти от съставите на Българското национално радио ще озвучават на живо и в реално време първата част от Трилогията. Симфоничният оркестър и смесен хор на БНР, заедно с детския радио хор ще огласят “Арена Армеец” начело с концерт-майстора на Мюнхенския симфоничен оркестър Мариан Краев и под диригентството на маестро Давид Райц. Солист в музикалното приключение ще бъде примата на Кралската опера в Лондон Розалинд Уотърс, която ще чуем за първи път на българска сцена.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !