Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Фестивалът за независимо кино So Independent с пето издание

отпечатай новината

09.10.2014 18:04 | Видян 1514 пъти

Фестивалът за независимо кино So Independent с пето издание

За пета поредна година имаме удоволствието да ви представим нови и значими заглавия от американското независимо кино в рамките на Sofia Independent Film Festival www.soindependentfilmfest.com от 24 октомври до 1 ноември, в София.  

Тази година ще покажем двадесет и пет игрални и документални филма, които  представят съвременното лице на американското независимо кино. Филмите са радикални – голяма част от тях отразяват тревожното време в което живеем, пречупено през чувствителния и талантлив поглед на авторите. Специален фокус във фестивалната селекция са филмите от последното издание на фестивала "Сънданс" 2014 – един от най-влиятелните фестивали за независимо кино в света. Ще видите филма спечелил голямата награда на журито и награда на публиката - "Камшичен удар", награда за най-добра режисура в международния конкурс -"52 вторника"; голямата награда на журито в международния конкурс за документално кино  - “Завръщане в Хомс", а също филма легендарния кинокритик Роджър Ебърт, нашумелия "Военна история" с Катрин Кийнър и много други. 

Отново океана ще прелетят гости от Америка, които ще имат поредица от майсторски класове и срещи осъществени в партньорство с Националната Академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ.  Фестивалът е част от културния календар на Столична община за 2014 г.  За първи път партньори на фестивала So Independent са и Ню Бояна Филм Студио, Бoрoспорт и Хотел “Рила” Боровец.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !