Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

„Как са мяташ“ докара 15 000 лв. глоба

отпечатай новината

30.11.2014 09:00 | Видян 2045 пъти

„Как са мяташ“ докара 15 000 лв. глоба

Съветът за електронни медии (СЕМ) глоби с 15 000 лв. една от телевизиите и радиостанциите, които през лятото излъчваха дуета на рапъра Криско и на поп певицата Мария Илиева „Видимо доволни“. Санкцията е наложена на музикалния канал „Войс ти ви“ и е минимално позволената по закон - максималната е 30 000 лв., съобщава „Преса“. Медийният регулатор преценява, че „Войс ти ви“ заслужава глоба, понеже водеща в телевизията е поздравила с „Видимо доволни“ четири непълнолетни момичета от Стара Загора. Така според СЕМ телевизията нарушава чл. 17, ал. 2 от Закона за радиото и телевизията. Според него електронните медии „са длъжни да не допускат... разпространение на предавания... които са неблагоприятни или създават опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата“.

Във „Видимо доволни“ Криско и Мария Илиева с изключителен цинизъм възпяват секса и наркотиците. „Тялото й мазно, пипа си го бавно, фаща ма за джоба, вика: „Нещо ми е жадно“, „Покажи на тия хора как са мяташ, как го движиш, как са бараш, колко са раздаваш“, „Палим, палим, палим от качака, тя ми вика „ти си... баси маняка“. „Палим, па-палим, палим, виждам ва двойно“ - пее Криско в някои от най-вулгарните реплики.

СЕМ признава, че песента е изпълнена с крайно неподходящи рими за детската аудитория. „Произведението съдържа думи и изрази, които представят един стереотип на поведение, свързан с цинично отношение към секса, с използването му като средство за материални придобивки; с неприемането на общоприетите правила и норми на поведение“, се казва в мотивите на СЕМ за наложената глоба. СЕМ обаче не глобява други четири радиа и телевизии, въпреки че те също са излъчвали „Видимо доволни“. Аргументът е, че при тях липсва закононарушение, тъй като песента не е предложена от някой водещ на специалното внимание на младежите, а само присъства в програмните схеми на четирите неназовани медии.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !