Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Тайните на Мария Шарапова за перфектен външен вид

отпечатай новината

15.12.2014 10:37 | Видян 2426 пъти

Тайните на Мария Шарапова за перфектен външен вид

Мария Шарапова е една от най-сексапилните тенисистки в света, която поддържа перфектна фигура и изглежда винаги превъзходно. Ето и нейните съвети:

Тренирай
Като на всеки тенисист, моят спортен режим включва предимно тренировки на корта. Аз обаче се старая да го разнообразявам и с други активности, като фитнеса. За да не се отегчавам в залата, моят треньор Хавиер Капитан ми изготви специална програма, в която упражненията са разделени на групи. Така, два пъти седмично наблягам на кръговите тренировки с интензивно кардио, както и на силовите тренировки.
Освен това много обичам да тичам на плажа. Така прочиствам мислите си. Според мен това е най-добрият начин едновременно да тренираш мускулите си и да изгаряш калории. И все пак смятам, че тренировките трябва да се редуват, защото, ако залагаш само на джогинга, рискуваш да си навлечеш проблеми със ставите. Аз разнообразявам с йога, пилатес, скално катерене, колоездене и дори със салса.

Храни се здравословно
Аз лично наблягам на разнообразното хранене, което включва много плодове, зеленчуци, пиле и риба. Държа менюто ми да бъде богато на чисти протеини и зеленчуци – никакви преработени храни. Въглехидратите са важни за моя спорт, но въпреки това се старая те да са в баланс с протеините. Ям по три пъти на ден, като следобед се подсилвам с плод, ядки или фреш от кале и спанак. Закусвам първо с ябълка, праскова или някакъв друг плод. След това хапвам филия ръжен хляб с козе сирене и един тънък резен свинско филе. На обяд залагам на протеините с порция пилешка пържола и супа, защото аз съм рускиня и в моята страна много обичаме супите.

Вечерям суши или сьомга с картофи. Преди мач се опитвам да минимизирам консумацията на храни, които организмът ми преработва трудно, като лактозата, и хапвам салата и пилешка пържола с гарнитура зеленчуци.
Когато искам да се поглезя, си хапвам нещо сладичко. От дете съм свикнала след победа на корта да получавам за награда любимия си десерт. Мисля, че когато постигнеш някакъв успех, трябва да се възнаграждаваш сам в края на деня. Може би затова създадох свой собствен магазин за сладки изделия – Sugarpova Candy Lounge.

Пий вода
Всички знаем, че организмът ни има нужда от хидратация, за да функционира нормално. Освен това водата прави кожата ми по-свежа. Затова тя заема огромна част от дневния ми режим. Понякога, когато се събудя сутрин, изпивам половин литър вода само за да напомня на организма си, че трябва да пия, дори и да не съм жадна. Ако обичаш плодови напитки – ще ти дам един съвет как да направиш водата по-приятна на вкус – добави няколко парченца от любимия си плод. Другата ми любима напитка, особено следобед, е чаят.

Почивай си
Въпреки че имам натоварена тренировъчна програма, винаги намирам време, за да разпусна. Тренирам шест дни седмично и веднъж месечно глезя тялото си със спа процедури и масажи. Според мен е важно за физическото, умственото и емоционалното ти здраве понякога да спреш и да се отърсиш от стреса. Аз го правя всеки ден за пет минути с медитация, а ако имам малко повече време, обичам също и да си подремвам.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !