Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Избягвайте емоционалното преяждане

отпечатай новината

29.12.2014 11:42 | Видян 2193 пъти

Избягвайте емоционалното преяждане

Най-очакваната нощ от годината все повече наближава и у повечето хора се надига така приятната празнична еуфория. Всяка жена по 100 пъти на ден премисля с какъв тоалет и прическа да блесне на новогодишното парти. Но тук се появява и още един проблем - фигурата. В сезона, през който студът е всекидневие и дебелите блузи и модерните туники прикриват женските тела, много дами изгубват представа и усещане за натрупаните килограми.

Сега, когато 2015 г. е на прага ни, нуждата от отслабване става все по-осезаема. Най-добрият начин да поддържате добрата си форма, разбира се, е като впрегнете воля и посветите времето си на здравословно хранене и физическа активност. Но ако търсите бързи резултати в навечерието на Нова година, ще се наложи да изберете по-строга диета. Вие си го знаете, но все пак да ви припомним - бързите диети не постигат дълготрайно отслабване и обикновено са последвани от т.нар. йо-йо ефект.

Диета „2 дена - 2 килограма по-малко"

Ако сте от жените, които не могат да се мъчат с всекидневен контрола върху храната, ето една проста диета, с която можете да ослабете с 2 килограма за 2 дни.

Вашето дневно меню трябва да съдържа:

100 гр. крехко пилешко или телешко месо;
4 сухара;
4 ябълки;
сок от 1 лимон, разтворен във вода.
Можете да ги разпределите както искате, но най-добре е по-голямата част от храната да се приема през първата половина на деня. И не забравяйте,че тази диета се прилага само за два дни, не повече.

Тридневна диета

Във всяко от следните дневни менюта са включени около 800 калории. Това е с 400 калории под минималния препоръчителен дневни прием за жените. Затова е много важно да не прилагате тази диета по-дълго от три дни и да се подлагате на нея, само ако сте подготвени за този тип слабеене. С нейна помощ ще свалите 2.5-3 килограма.

Първи ден

Закуска: едно варено яйце; 1 парче пълнозърнест хляб; 250 гр. краставици и кафе без захар.

Обяд: салата от 1 домат, половин глава лук (по желание), 2 чушки, 1 варено яйце и магданоз. Подправете салатата със сок от ½ лимон, сол и черен пипер.

Вечеря: 150 гр. варено пилешко месо, 1 домат, 1 краставица и 1 сухар. Можете да овкусите домата и краставицата с ½ ч.л. зехтин.

Втори ден

Закуска: 2 филии пълнозърнест, намазани с тънък слой масло; 2 домата и 1 с.л. извара.

Обяд: 150 гр. риба на скара, подправена със сок от лимон и малко сол; салата с 1 краставица и ½ глава лук.

Вечеря: 4 печени ябълки с канела.

Трети ден

Закуска: 300 гр. плодове като ягоди, малини, боровинки, ябълки и авокадо; 250 мл кисело мляко.

Обяд: 100 гр. варено пилешко месо със 100 гр. зеле и 1 домат.

Вечеря: Поставете 100 гр. чушки в малко вода, прибавете ½ ч.л. зехтин и ги сложете на котлона. Когато водата се изпари, я махнете от печката и прибавете 30 гр. варена царевица, малко лук, 200 гр. краставица, магданоз и черен пипер.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !