Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Радо Шишарката помага на деца

отпечатай новината

29.12.2014 17:00 | Видян 1383 пъти

Радо Шишарката помага на деца

Фолклегендата Радо Шишарката, който хората свързват предимно с ретрохита "Тигре, тигре" и бесните купони, има и друга малко позната страна от живота си. Заедно със съпругата си Силвия е основал благотворителна фондация и помага на деца в неравностойно положение.

Фондация "Хора за хората" е създадената миналата година и за много кратки срокове успява да помогне на нуждаещи се. Последната кампания на благотворителната организация е да заведе деца от дом за лишени от родителски грижи "Надежда" в село Гурково на запомняща се екскурзия в Трявна.

"Там ще разгледат много музеи, свързани с иконопис, зографство и занаятчийство, както и единственият запазен до днес възрожденски площад с часовниковата кула. Целта на тази екскурзия е полезна с това, че децата ще се докоснат до възрожденската архитектура и културното наследство от този период. Децата ще нощуват в семеен хотел, а в ресторанта ще опитат традиционни български ястия", обявиха от фондацията. Незабравимото преживяване за 20-те деца струва 1500 лева, като традиционно парите се осигуряват от спонсори или от семейния бюджет на Радо Шишарката.

"Работим с 49-те деца от дома в село Доганово. Миналата година не можаха да осигурят пари, за да ги заведат на море, и ние ги водихме на басейн. Тази година ги заведохме в Созопол за една седмица - да се порадват на морето. Децата заслужават да имат хубави моменти и с жена ми се опитваме да им ги осигурим", коментира легендарният изпълнител.

"Васил Илиев си отиде много рано – още в зората на чалгата, и малко сме контактували, но брат му Жоро се отнасяше много добре с мен. Често съм си мислил, че те, ако бяха живи, нямаше да има никакъв проблем, щом им поискам някаква сума да помагат на фондацията. Съвременните бизнесмени сега много трудно дават пари", каза още Радо Шишарката.

Даряват памперси и книжки. От началото на съществуването си фондацията е успяла вече да проведе няколко благотворителни каузи.

"Хора за хората" е дарила памперси на Поли Драгостинова, майка на 4-годишно детенце с увреждания. По случай 24 май фондацията е дарила книжки на деца сираци.
Радо и Силвия също са помогнали на 14-годишната Цветана Иванова от Габрово. Тя е от многодетно семейство с един родител. Момичето иска да продължи образованието си в Професионална гимназия по туризъм във Велико Търново, но за съжаление семейството й няма средства. Двамата дават възможност на младото момиче да се развива.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !