Голямата любов на Слави се провалила...

Голямата любов на Слави Трифонов – красивата Магдалена...

След скандал новият Alfa Romeo Milano...

След грандиозен политически скандал, за който ви...

Инджова влиза в манастир

отпечатай новината

15.01.2015 15:18 | Видян 3289 пъти

Инджова влиза в манастир

Ренета Инджова смята напълно да се оттегли от светския живот и да сe обърне изцяло към Бога и духовното, научи сензационно „Всеки ден". Единствената жена премиер на България дори обмисляла да заживее в някой от девическите манастири у нас, без обаче да става послушник или монахиня.

От около година Инджова често посещавала девическите манастири край София - като Драгалевски „Св. Богородица Витошка", Обрадовския „Свети Мина", Бистришкия „Света Петка" и Владайския, също носещ името на Света Петка. Част от родните метоси и манастири имат и хотелска част, в която срещу съответното заплащане всеки може да се усамоти в планината. Личното решение на 60-годишната Желязна лейди, както мнозина наричат Ренета Инджова, е свързано с една огромна трагедия за всяка една майка - миналата година тя загуби единствената си дъщеря Ралица. Момичето си отиде на 36 години от скоротечен рак на панкреаса.

Ралица работеше в САЩ. Там тя живееше със съпруга си Атанас Тепавичаров и с двете си деца - 8-годишния Мартин и 3-годишната Ренета. Ралица бе единственото дете на бившия служебен премиер. За Инджова дъщеря й казваше, че е перфектната баба, тъй като когато била при нея в Америка сменяла памперсите с удоволствие. Малко след смъртта на детето си Желязната лейди сподели, че иска да продължи да работи в името на дъщеря си, макар че болката от загубата на Ралица е огромна.

Инджова често може да бъде видяна в катедралата „Св. Александър Невски" заедно с бившия си съпруг Боян Славенков - съветник по икономическите въпроси на президента Желю Желев, където двамата палят свещички за упокой на душата на дъщеря им. Бившият премиер непрекъснато дарявала пари и на храма, както и на други църкви и манастири из страната, научи още „Всеки ден".

Преди седмица Ренета Инджова сама сподели в интервю в предаването на Люба Кулезич, че в последно време прекарва много време в средите на духовниците. Бившият премиер обаче направи шокиращата прогноза, че Църквата е в трагично състояние и дори пред разкол и че определени кръгове искат да свалят патриарх Неофит. Тя бе категорична, че е направила всичко възможно, за да предупреди Неофит за това, което се случва. „Смятам да прекарам остатъка от времето си така, че да се представя достойно там, където всички отиваме", заключи философски Ренета Инджова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !