Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Убиецът от РБ си кара джипа, въпреки присъдата

отпечатай новината

28.01.2015 16:42 | Видян 1624 пъти | Гласували 1

Убиецът от РБ си кара джипа, въпреки присъдата

За милиони няма закони...Юристът и депутат от Реформаторския блок Борислав Великов, който причини ужасяваща катастрофа заради превишена скорост, уби човек и бе осъден за това, нагло управлява автомобила си в самия център на София, по жълтите павета, за да го видят всички. Видяхме го с очите си! Няма как да не са го засекли и камерите край бившия Партиен дом.

Припомняме, че неколкомесечният шеф на парламента по царско време, избран след свалянето на Огнян Герджиков и влизането на Новото време в управлението, влезе в това Народно събрание след скандал. В свое писмо реформатори бяха изнесли информацията, че той е платил за водачеството на листа на РБ един милион лева. Нито Великов, нито Радан Кънев опровергаха информацията своевременно.
Не е ясно откъде, но убиецът – депутат явно има несметни богатства. Съвсем като във фолкаджийския евъргрийн на Нелина, и него „бял Мерцедес го преследва в живота”. И то не какъв да е. Великов се фукляви с новичък Мерцедес ML 63 AMG V8 B-Turbo за над 200 000 лв. по жълтите павета и си го управлява. Благодарение на депутата от Атака Явор Нотев, който отърва от затвора Максим Стависки, и убиецът Великов се сдоби само с условна присъда. Но по закон той не би трябвало да има право отново да сяда зад волана доживотно.

На 12.12.2009 г. заради неправилно изпреварване с превишена скорост (над 90 км/ч) на метри от навлизане в населено място – с. Требич, Великов, тогава каращ Ауди, отнася от пътя нещастен стар Москвич в насрещното. На място загива шофьорът на ударената кола Славчо Тодоров – баща на двама невръстни сина и глава на бедно селско семейство. Прокуратурата може да иска 6 години затвор за престъпника, но обвинението, защитата и съдът не посягат на юриста. Отървават го с нищожното наказание от 1 година условно.

Най-гнусно е, че в съда се появяват версии, че на депутата – убиец му било прилошало от недояждане, та затова предизвикал удара. Това обаче не минава. Второто оправдание, което също е отхвърлено с експертиза, е за аритмия. Изобщо, низ от подигравки със скръбта на почерненото семейство, с правосъдието и с цялата идея за правораздаване. От един народен представител и при това юрист!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !