Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Саня Армутлиева отвръща на удара

отпечатай новината

02.02.2015 16:31 | Видян 5176 пъти

Саня Армутлиева отвръща на удара

След като Рут Колева директно нападна Саня Армутлиева, шефката на Вирджиния Рекърдс излезе с официална позиция по повод обвиненията за конфликт на интереси при членството й в двете дружества – ПРОФОН и Музикаутор.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Станислава Армутлиева е един от основателите на ПРОФОН от над 15 години. Заедно със свои колеги тя основава дружеството на музикалните продуценти през 1998 година с цел българският музикален пазар да заработи цивилизовано по примера на най-добре работещите международни дружества - като холандското SENA, британското PPL и др. През първите две години дружеството се издържа изцяло от лични средства на своите основатели, тъй като няма постъпления.

За 15 години ПРОФОН се превръща в работеща организация, която има над 200 членове, включително директно членство на големи чуждестранни компании, без посредничеството на български представители и вече генерира над 5 млн. лева годишно в полза на продуцентите и изпълнителите. Всички постъпления на дружеството се отчитат към членове и нечленове на базата на прозрачни правила, спрямо реалното излъчване на техния репертоар в медиите.

ПРОФОН е част от клуба на световните организации за колективно управление на права в Международната федерация на звукозаписната индустрия - IFPI, и работи директно с подобни организации по цял свят.

Като част от международна структура, ПРОФОН следва кода на поведение и добрите практики на дружествата по света и отговаря на всички глобални критерии и изисквания. То подлежи на постоянен и много сериозен контрол, включително и от Министерството на културата и не съществува вариант който и да било от неговите членове да злоупотреби с финансите на дружеството".

Обвиненията за конфликт на интереси на Станислава Армутлиева в двете дружества Музикаутор и ПРОФОН тя коментира така:

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !