Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Вижте короната на MISS UNIVERSE - само 300 000 долара

отпечатай новината

07.02.2015 11:57 | Видян 1030 пъти

Вижте короната на MISS UNIVERSE - само 300 000 долара

От вчера короната на MISS UNIVERSE е в България и може да бъде видяна в шоурума на Diamonds International Corporation (DIC) . За пръв път в историята на конкурса новата Мис Вселена бе коронясана с корона чешко производство. Благодарение на сътрудничество си с Организация Мис Вселена (MUO) чешкото дружество изработи тазгодишната корона за победителката.

Целият процес, от проектирането на модела до самото производство на короната, отне около четири месеца, а общата стойност на короната достигна 300 000 долара.

Диамантената корона на стойност близо 300 хиляди долара (около 7,26 милиона чешки крони) е проектирана от чешката фирма DIC и е с форма, наподобяваща силуета на Манхатън, Ню Йорк. В производството й участваха 10 души.

Бижуто е ръчно произведено по стара бижутерска технология, която се използвала при изработванета на бижута от кралските бижутери. Коронката е обсипана със скъпоценни камъни тежащи стотици карати, като всеки един от тези камъни е монтиран в предварително подготвено легло и обработен до най-малкия детайл. Инкрустирани са и 33 бр кристали – и те също в собствено легло и ръчно вградени.
Изработката , от проектирането до изпълнението на уникалното бижу, отне на топ златари, инкрустатори и шлифовчици невероятните 3000 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !