Новият джеймсбондски Ролс Спектър

С дръзко отклонение от обичайната елегантност на...

Единственото нещо, което можеш да...

Единственото нещо, което можеш да направиш с кофти...

Необикновеният живот на един българин, спечелил „Грами”

отпечатай новината

11.02.2015 15:37 | Видян 5350 пъти

Необикновеният живот на един българин, спечелил „Грами”

В България името Кристиян Константинов на мнозина не говори нищо, но в Америка мъжът е истинска легенда. Той е носител на награда „Грами” и е достигнал до най-горните стъпала в световната музикална индустрия, превръщайки се във вицепрезидент на компанията „Сони”.

„Бях голям нехранимайко, родителите ми мислеха, че няма нищо да излезе от мен”, призна в студиото на „Преди обед”, професор Константинов. Той обаче им доказва обратното. Завършва тонрежисура в музикалната академия и след това започва работа в "Балкантон". Поверяват му ръководството на първото дигитално радио, където записва с Лили Иванова и други родни големи звезди, докато един ден се случва нещо фатално.

На вратата в офиса му се появяват група костюмари и насила го закарват в една стаичка. Държат го три дни без никакво обяснени. Кристиян е обискиран, снети са му отпечатъци и получава указанията: „Пиши. Пиши всичко, иначе няма да излезеш оттук”. Случката го провокира да избяга от страната ни, от комунистическия режим, който не е много благоприятен за творци като него и заедно със свой приятел офицер през 1987 г.  напуска нелегално страната ни. „Казах си: Тези хора, които ме държат тук са българи. Аз не искам да бъда българин, не искам да имам нищо общо с тези хора”, спомни си професорът.

Константинов бяга през бивша Югославия. Преследват го и дори е ранен в крака. След две седмици в път и страхове най-накрая стига до Рим. „След като заминахме, моят приятел получи смъртна присъда, защото е офицер. Обвиниха го, че е предал родината си. Аз получих 20 години затвор. Как да се върна в България?”, каза Кристиян.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !