Военното ни ръководство обсъждало с...

Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от...

Ким Кардашиян се натиска с Ема...

Ким Кардашиян и Ема Робъртс се целунаха по време на...

Имперски Руски Балет опита българско гурме

отпечатай новината

13.02.2015 13:58 | Видян 1798 пъти

Имперски Руски Балет опита българско гурме

След трите поредни дни на фурор, който Имперски руски балет създаде на българска сцена, последва заслужена почивка и купон. Веднага след последното си представление – „Дон Кихот“, артистите посетиха лускозен български ресторант и разпуснаха в приятна обстановка и кухня от висок клас. В Casa Boyana те се почерпиха с пушена сьомга, пълнена с фин крем от сирена и див лук, поднесна върху свежи салати и млечен дресинг. Но сред изтънчените ястия имаше и българско участие чрез салата с прясно биволско сирене и печено агнешко върху картофен флан, поднесено с ментов сос. Родно присъствие на трапезата отчетоха и ракията и поморийското вино. В чест на руския балет бе поднесена протоколната водка на Кремъл, с която президента на Русия Владимир Путин посреща своите гости. Вижте повече в нашата ГАЛЕРИЯ!!!

Кулинарните шедьоври бяха приготвени от главния готвач Йордан Димитров, който с години е работил в Посолството на България във Вашингтон и е правил менюта за много известни личности от световен ранг. Той избра специално за Имперски руски балет елегатно меню с нотка на български вкусове, поднесени в царски стил. Вечерта стана още по-вълнуваща, тъй като в същия ден, по чиста случайност, в заведението бе и Боби Михайлов със съпругата си Мария Петрова, които празнуваха рождения ден на футболната ни звезда. След като художественият ръководител на Имперски руски балет Гедиминас Таранда разбра за приятното съвпадение, поздрави рожденика, като накара своите балерини да изтанцуват танц от „Лебедово езеро“.

В три поредни дни, благодарение на „Жокер Медия“ и фондация „Евразия 2014“, Имперският руски балет радва българските почитатели на класиката с майсторските си изпълнения по време на „Лебедово езеро“ на 10.02, „Болеро“ и „Кармина Бурана“ на 11.02. и „Дон Кихот“ на 12.02. Балетът е създаден през 1994 г. по инициатива на Майя Плисецкая. Идеята възниква по време на нейните юбилейни гастроли в Япония по програма на солиста на „Большой театр” Гедиминас Таранда, който сега е художествен ръководител и директор на балета. Името на колектива е реверанс в памет на императорското семейство, което има изключителен принос в развитието на руската култура, в това число в създаването на „Большой” и „Мариинский” театри, където се ражда и израства славата на руския балет.
За годините на своето съществуване Имперският руски балет завоюва любов и признание по целия свят - от Япония, Китай,  Австралия и Нова Зеландия през страните на Европа, до Бразилия, Уругвай и САЩ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !