Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Статистика на връзките от „ЖЕНЕНИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД"

отпечатай новината

25.02.2015 17:51 | Видян 3332 пъти

Статистика на връзките от „ЖЕНЕНИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД

Според 8-годишно проучване на двойки от различни нации и вероизповедания, проведено от учените на Харвардския университет, уредените бракове в 21 век имат  80% по-голям шанс да просъществуват, от тези по любов. Броят на разводите в Арабския свят, Египет и Индия е с 98% по-нисък в сравнение със западния свят. Там младите двойки нямат право не само да изберат партньора си, но и да го напуснат и за да търсят любовта другаде. Вероятно заради принудата, в крайна сметка между тези двойки се формира  привързаност и доверие и над 70% от тях живеят щастливо.

На другия полюс е моделът за връзка на модерния западен човек. Забързано ежедневие, фокус върху кариерата,  огромно разнообразие от възможности и типове връзки, пълна свобода в избора на партньор, липса на морални ограничения за вида връзка, егоцентрично отрицание на ежедневните компромиси и непрекъснато нарастващо очакване, че зад ъгъла чака по-подходящия избор.
Затова в  модерния западен свят осъществяването на пълноценна връзка става все по-трудно, броят и продължителността на обвързаността намаляват драстично,  докато броят на разделите и разводите расте в обратна пропорция, отношенията стават все по-странни, а темите табу в любовта - все по-малко.

Най-голямата регистрирана възрастова разлика между младоженци е на малайзийски граждани. 20-годишната булка казва “да” на своя 103-годишен избраник.

Рекордът за най-много бракове  се държи от американка. За 88 години живот тя сключва 29 брака, като най-краткият от тях продължава 19 дни, а най-дългият- 7 години.

За двойката с най-продължителен брак се смятат двама китайци. Техният брак продължил цели 90 години, а следите от него са общо 60 деца, внуци и правнуци.

В България този рекорд се държи от патриархална двойка от Драгоман, които са заедно цели 80 години. Поради застаряване на населението в България, 2013 година е рекордна за отбелязване на златни сватби. Само в Харманли в Деня на християнското семейство 27 двойки отпразнуваха едновременно 50-годишния си юбилей.

Средният брой сватби в България през последните 5 години варира около 30 000 на година, което е с  60% по-малко от броя на сватбите преди 20 години.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !