Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Гимнастичка стана Мис София

отпечатай новината

10.03.2015 16:14 | Видян 1783 пъти

Гимнастичка стана Мис София

23-годишната европейска шампионка по художествена гимнастика Биляна Проданова стана новата Мис София. Брюнетката бе избрана за най-красива софиянка в навръх празника на жените – 8 март. Момичето на Илияна Раева пребори 19 претендентки и грабна специално изработената за конкурса корона. Водещ на събитието бе моделът Ева Кикерезова, а лентата за победителката бе сложена лично от Мис Вселена Венета Кръстева, която бе председател на журито.

Преди четири месеца Проданова спечели и титлата „Мис студентка”. С тази победа девойката получи правото да участва на световния финал на World Miss University 2015. Софиянката е дипломиран преподавател от НСА по художествена гимнастика и вече работи по специалността си. Записала е и магистратура в НБУ “Организационна и социална психология”.

От 10-годишна е в националния отбор по художествена гимнастика. Първият, който открива нейния талант, е треньорката Светослава Калоянова, която до ден днешен работи с нея. Биляна вече има зад гърба си множество награди и отличия. Тя е републиканска и балканска шампионка по художествена гимнастика, има сребърен и бронзов медал от европейско първенство, 2 сребърни медала от световна купа във Франция, 6-о място на световните игри в Тайван, първи места в Бразилия, ЮАР, Норвегия и Белгия.

В началото на август 2009 година, само месец преди да дебютира на световното първенство в Мие, Япония, Биляна получава тежка контузия на коляното, последвана от операция, която я изважда за дълго време от големите надпревари.
Снимка: bgnow.eu

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !