Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Иван Иванов 30 години живее в мизерия

отпечатай новината

13.03.2015 15:42 | Видян 10298 пъти

Иван Иванов 30 години живее в мизерия

Макар че завършна ВИТИЗ на „преклонните” 28 години, Иван Иванов още като студент става звезда. Дебютният му филм се оказва провал, но за всички първият му успех засенчва това. Неговият Радо от „Всичко е любов” произвежда Иван Иванов в суперзнаменитост. Русоляв красавец със западняшка визия, който на всички изглежда и звучи като кореняк софиянец, нищо че е от Асеновград, той е нещо ново на фона на дотогавашните ни кинаджии. Няма как ученичките и другите жени да не се влюбят в него, особено след всичките разсъблечени и откровени сцени с Янина Кашева – истинска революция за цензурираното ни кино в далечната 1979 г.Както често се случва в киното, ролята на бунтаря създава калъп или клише за актьора.

Правят го нещо като български Джеймз Дийн. На него приличат героите му от следващата ударна поредица филмови хитове на Иванов – Асен в „Лавина” и Вас в „Комбина” – и на двете места са идеалната евродвойка с красавицата Ваня Цветкова. Поредицата от хитове завършва с „Мярка за неотклонение” през 1983 г., когато Иван е само на 32.
Той се чувства на върха на света. Макар и разпределен от ВИТИЗ направо в София, актьорът изтърпява само по два сезона в Младежкия и Военния театър. По онова време младите актьори трябва да изтраят поне 2 сезона в провинциална трупа, преди да ги повикат в столицата. А някои си остават „на заточение” завинаги. При Иван този проблем го няма.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !