12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

"Най-грозната на света" не се предава

отпечатай новината

20.03.2015 17:07 | Видян 1703 пъти

Жена без мазнини, която не може да натрупа никакво тегло поради вроден дефект, се бори всекидневно с проклятието, че е най-голямата грозница на света, пише "България Днес". Американката Лизи Веласкес се ражда без мастна тъкан и организмът й на практика не може да качи нито грам. Тя страда от много рядка малформация, наречена неонатален прогероиден синдром. За да оцелее въобще, Лизи се храни по 60 пъти на ден и поема по най-малко 6 хил. калории. Но тялото й не може да ги превърна в телесна маса, което изправя 26-годишното момиче буквално на ръба на живота.

Лизи тежи едва 27 килограма, които постоянно намаляват. Освен това е напълно сляпа с едното око, а с другото вижда само благодарение на имплант и множество операции. Още от дете съществуването й е ежечасна и дори ежеминутна битка, прекарва месеци наред по болници и рехабилитационни центрове, но продължава да демонстрира удивителна воля и присъствие на духа, разказва за нея нов документален филм на Би Би Си.

Най-тежката борба е с хилядите подигравки и подмятания, че е най-уродливото женско създание на света. "Когато бях на 17 години, попаднах случайно на видео в интернет, качено от мои съученици. Клипът бе озаглавен "Най-грозната жена" и беше гледан над 4 млн. пъти. Бях шокирана от безбройните коментари отдолу", споделя Веласкес. Коравосърдечните потребители въобще не се трогват от съдбата й, а напротив - заливат я с хули и обиди. В мрежата и досега могат да се прочетат зловещи мнения, като например "Защо родителите й въобще я държат?!" или пък "Изгорете я!".

"Тогава плаках дълги нощи, като тийнейджър моят живот беше свършил", описва Лизи тежкото си детство. За да преодолее всичко това, тя се захваща за образованието си и компенсира недъга си с амбиция. Лизи следва правни науки в Тексаския държавен университет, включва се в благотворителни инициативи и програми в помощ на хора с различни заболявания, изнася лекции за силата на духа. А публиката остава очарована както от волята й, така и от ораторските й умения.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !