Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

300 българи смениха пола си

отпечатай новината

03.04.2015 11:40 | Видян 922 пъти

300 българи смениха пола си

Представете си, че се ожените за дама, която само допреди няколко месеца е била... мъж, а вие дори не подозирате за това. Оказа се, че това на практика е абсолютно възможно. В България не се води статистика за това колко души сменят пола си. Операциите се извършват в няколко клиники и нито една от тях не е задължена да съобщава числото на трансексуалните, които с аминали през нея. Лекарите дискретно запазват мълчание.

От година някои неправителствени организации безрезултатно се опитват да изброят колко нашенци са минали в другия пол. По данни на българската секция на "Анонимус" през 2014 година 13 души са променили имената си от мъжки на женски и обратно, споделя "Уикенд". Цифрата е събрана от районните съдилища, където става промяна на името след операция за смяна на пола. 12 от тези 13 са мъже, трансформирани в жени и само една жена е станала мъж. Решенията са на магистрати във Варна, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и нито едно в София.

От "Анонимус" са сигурни, че числото е по-голямо. Ако приемем това официално число 13 за годишен брой операции за промяна на пола и го умножим по 23 години - от 1992г., когато е направена първата такава операция, се получава, че досега 299 българи са сменили пола си. Според тарифите на частните клиники в България между 5 000 и 12 000 евро струват операциите за гениталиите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !