Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Емил Конрад дарява книги на училище

отпечатай новината

14.04.2015 15:31 | Видян 1379 пъти

Емил Конрад дарява книги на училище

Последното видео на популярни влогър и автор на книгата „Нещата, на които не ни учат в училище“ отново предизвика голям интерес в Мрежата. Видеото е озаглавено „Книгите“. В него авторът споделя кои са любимите му книги и призовава последователите си да помогнат на 176 ОУ в село Негован, чиято библиотека е изгоряла.

В Инициативата участие вземат още Веси Бонева, Deep Zone Project и Лидия Иванова.Кампанията, организирана от софтуерната компания ERP.BG (И Ар Пи България ООД) има за цел да подпомогне 176 ОУ в с. Негован, в което преди време е изгоряла библиотеката, но освен така необходимите книжки и пособия, при тях има недостиг и на компютърна техника.
Училището е малко и трудно се издържа само, но именно любовта към знанието и децата провокира директора да търси помощ от хората и бизнеса. Към момента в него учат 144 деца от предучилищна група до 8 клас и всички те се обучават по информатика с остаряла и недостатъчна техника, което води до проблеми в учебния процес.

Представителите на бизнеса често подкрепят различни социални инициативи, като и този път откликват на молбата на директора на 176 ОУ в с. Негован, като стартират кампанията Спаси Библиотека. Към нея вече се присъединиха Фондация „Подарете книга“, ВИЗА клуб и издателство КИБЕА. Училището се нуждае главно от класическа литература (българска и западна), приказки и енциклопедии, а пълен списък с необходимите пособия можете да намерите на специално създадения хаштаг #СпасиБиблиотека, както и на Фейсбук страниците на училището и ERP.BG. На 22 април (сряда) певицата Веси Бонева ще посети училището, където ще зарадва децата не само с нови книги, а и със специален музикален поздрав.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !