Папи Ханс с нов хит и албум

Певецът, който в момента обира точките в Денсинг Старс,...

БНТ почита паметта на Мариана...

В памет на режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева...

Данчето не си плаща сметките

отпечатай новината

15.04.2015 11:28 | Видян 1921 пъти

Данчето не си плаща сметките

И на 71-годишна възраст, любимата на българи и кубинци певица Йорданка Христова все още кръстосва между родината и Острова на свободата, но в София има нещо, което е забравила, пише "България Днес". За Данчето може и да е последна грижа, но тя е собственик на гарсониера в столичния квартал „Света Троица“, където почти никога не е стъпвала, издават нейни комшии.

Домоуправителят на 9-етажния вход в блок на ул. „Пловдив“, пожелал да не разкриваме самоличността му, признава, че от години се опитва да се свърже със звездата на естрадата, защото дължи пари. Сумата е малко над 300 лева. Те са събрани от неизплатени входни такси, ремонт на асансьора, смяна на водопроводни щрангове и други дребни неща, които са обща собственост и от всеки апартамент са длъжни да дават лептата си.

Проблемът е, че от почти три години маломерното жилище е празно. Христова, която обича да прекарва зимните месеци на топло в любимата Куба, никога не е живяла в гарсониерата, признават обитателите на панелката. В началото на 80-те години на миналия век певицата е получила жилището, тъй като наблизо родителите й са имали някога къща, която е била отчуждена. Но по онова време Йорданка вече е звезда и не можела да се завре в маломерна панелка. Затова отказва да стане обитател в новопостроения блок, научи "България днес".

В жилището още от онези времена се населяват хора под наем, свидетелстват по-възрастните обитатели на соцблока. Така било допреди три години, когато последните наематели се изнесли. Дотогава те си плащали таксите, които възлизат на мизерните по три лева на човек на месец. След това се наложили и ремонти, които увеличили сметката на собственичката. В същото време на нейно име пристигат и „честитките“ за ток, вода и парно, но явно някой се грижи за тях, тъй като електромерът на името на грандамата не е прекъснат, показва поглед в елтаблото.

Кварталът може да се похвали и с други известни певци, родени там преди десетилетия. Преди да бъдат издигнати панелките наблизо до Данчето Христова, макар и доста по-късно, се ражда Георги Христов, а брат му още населява района. Наблизо е родната къща на Богдана Карадочева. Недалеч е Маргарита Хранова - съседка с Милица от „Тоника“. До бившата къща на Карадочева живееше доскоро и Христо Кидиков, също с коньовичарски корен, хвалят се местните.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !