Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Пенев е двойник на Тодор Живков

отпечатай новината

22.04.2015 13:16 | Видян 1601 пъти

Пенев е двойник на Тодор Живков

Уникалната прилика между политика, който управлява България повече от 30 години, и треньора, извел националния отбор до полуфинал на световно, бе забелязан от бдителни читатели. И наистина - последните снимки на Стратега от Мировяне са показателни. Пенев има същия нос, овал на лицето и уши като на бившия комунистически лидер. Според френолози (специалисти в науката за разгадаване на характера по чертите на лицето) подобна прилика разкрива и сходен нрав.

"Наистина Живков и Пенев притежават някои общи качества" - казва известният имитатор Димитър Туджаров-Шкумбата. - Имитирал съм ги и двамата, а за да се получат сполучливи изпълнения, е нужно да влезеш под кожата на героя. Мога да ви кажа, че и двамата имат уникалния талант да извличат най-доброто от ситуацията, в която са попаднали. Пенев е умен мъж, а със специфичния си нос явно надушва талантливите футболисти, пише България днес.  Дълго време беше треньор на високо ниво. Това, че Живков се задържа толкова години на върха на държавата, също не е случайно. С Пената се познаваме много добре, но той не обича да го имитирам. Веднъж ми направи забележка: "Ей, македонче, хайде не си прави майтап." Но отношенията са ни добри. Скоро ще идвам в София и ще му звънна, за да го избъзикам и аз за приликата му с Тато."

В биографиите на стратега от Мировяне и хитреца от Правец има доста сходни моменти. И двамата не са били силни в училище, но имат самороден талант в областта на футбола и политиката.

Дипломата на Пенев от Димитровград бе усилено издирвана през 90-те години, когато той бе треньор на националния отбор. Така и не стана ясно с какъв успех е завършил Пената. Това не му попречи да да надиграе тактически треньорите на Гърция, Аржентина, Мексико и Германия на световното в Щатите през 1994 г. За това дали Живков е завършил средно образование, кога и как се е дипломирал също се носят легенди. Но дори противниците му признават колко умело е лавирал в политическия лабиринт на студената война.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !