Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Жуков има 4 щерки от 3 жени

отпечатай новината

09.05.2015 12:24 | Видян 12457 пъти

Жуков има 4 щерки от 3 жени

Също като Чърчил , Рузвлет и Хитлер , маршал Жуков е син на възстар баща, което е повод за развиване на много от комплексите и чертите на неговия характер. Когато се ражда през 1896 г., татко му Константин е на цели 52 години – възраст повече от преклонна за селянин от дълбоката руска провинция. Той му дава и фамилията, която се превежда като Бръмбаров. Тя обаче не е негова. А на осиновителката му Анна Жукова – бездетна вдовица, която го взема у дома си от сиропиталище. Самият той остава вдовец след смъртта на първата си съпруга. И на 50 се жени за 16 години по-младата Устиня Пилихина, за която също венчавката е втора. Тя е на 36, когато ражда Георгий Жуков, което за онази епоха е истински подвиг, хеле пък при нивото на медицинската помощ през 19-и век сред бившите крепостни.

Първата любов на бъдещия велик пълководец се казва Мария Волохова. Тя се появява в живота му, когато е на 23. Здравенякът се влюбва в година по-младата девойка, която ще го надживее. Двамата никога не са встъпвали в брак. Единствената им дъщеря не е първата в богатата „колекция” на човека, победил във Втората световна война. Защо ли?

Ами защото само година, след като започва да спи с Мария, той намира и втора дама на сърцето. Нейното име е Александра Зуйкова. Тя е по-млада и много по-красива от жената, с която солдатът открива прелестите на любовта

Мъжагата ходи с две жени, но не бърза да се венчава

 

И никак не се притеснява от така наречения социалистически морал. На практика Жуков, предан и отдаден комунист, не нарушава никое гласно и негласно правило. Защото де юре не е женен и по тази причина не изневерява на никоя от двете си половинки пред обществото. А то порицава жестоко разведените, но на двуженци като Жуков осигурява шеметна кариера.

Александра бързо дръпва пред Мария в битката за сърцето и дебелия портфейл на стретилено издигащия се военен. Причината е, че през 1928 г. тя ражда неговата първа дъщеря. Ера, както странно е наречено момичето, получава дори официално признаване и името на щастливия си баща. Така майка й

Става г-жа Жукова, макар бракът да е подписан чак през 1953 г.

 

По-точно е да се каже, че Александра става „другарката Жукова”, макар и на 33-годишнината от връзката си с Жуков. Това е част от мерките, които той взема, преди да стигне до върха на кариерата си като министър на отбраната на СССР при наддаването дали да заложи на Берия или на Хрушчов в борбата за нов съветски император над гроба на Сталин.

Официалните лица, особено членовете на правителството, оттогава и досега се налага да бъдат придружавани от съпруги. С тях се появяват по приеми и на посещения в чужбина, по премиери и при други тържествени случаи. Ера се превръща в любима дъщеря на маршала, за което свидетелства и скрепяването на „династичен брак” със сина друг виден съветски пълководец – маршал Василевски.

За втората му дъщеря Маргарита, също призната от него и също, носеща неговото име, както и за нейната родителка остава втората позиция в генералното класиране. Момичето, добито от първата любов на маршала има нещастието да се роди година след Ера.

За битката свидетелства фактът, че любимката и по-малката й сестра (родена през 1937 г.) Елла са изпратени да учат в Магнаурската школа на СССР – Московският институт за международни отношения. Докато полусестра им няма късмета да получат престижно образование.

 

Партийното ръководство се намесва в женската война

 

за Жуков. При това висшите органи на съветската държава и на нейната управляваща комунистическа партия се занимават с битката за надмощие между официализираната съпруга и първата любов. По-късно в сражението се намесва и Лидия Захарова. Тя пък е „фронтовата жена” на Жуков. Двамата са заедно от 1941 г. през всички битки, та чак до превземането на Берлин. А после не се разделят до 1950 г.

Как точно Жуков намира време и сили да обслужва цели 3 жени, с които едновременно е в отношения, това не е ясно. Но е сигурно, че както ви разказахме в миналия брой, за да задоволява капризите им финансово прави значителни злоупотреби, които са разкрити и признати от него. Той присвоява диаманти, картини, мебели, тоалети, платове и какво ли още не като „трофеи” от превземането на владенията на нацитата в страните, през които преминава като победител. И най-вече прибира каквото може от „имперската столица Берлин”.

Задачата му временно е облекчена от отпадането на третата жена в конфигурацията през 1950 г. Предполага се, че проблемът на Лидия Захарова е, че за разлика от двете други дами не успява да роди дете на маршала. Иначе няма съмнения, че това би била поредната му дъщеря.

Щастието на двете останали съперници обаче е краткотрайно. През същата 1950 г. пратеният на своеобразно заточение пълководец се влюбва в медицинската си сестра в Урал. Той е на 54, тя е 24. 3 десетилетия разлика във възрастта обаче са нищо за любовта. Така Галина Семьонова измества досегашните и става най-голямата любов на Жуков, която го спасява от полудяване в годините на низвергване.

 

Жена №1 и жена №2 ходят при един и същи ясновидец

 

Целта им е да отсранят третата. Накрая, като по-умна, официалната съпруга отстъпва. Тя постига примирие с медсестрата. И така си гарантира привилегиите, когато Жуков отново се изкачва към върха и в петилетката, докато е министър. Падането на Хрушчов, който смята, че владее генерала чрез съпругата му, която се явява нещо като агент на генералния секретар срещу подкрепата му за нейната кауза в борбата с конкурентките, е край за брака на маршала.

Въпреки че това е огромен скандал в съветската върхушка, 69-годишният Жуков се развежда. Прави го, за да се ожени повторно през 1965 г. Така официално се събира с четвъртата и най-любимата си в крайна сметка жена Галина Жукова. По онова време дъщеря им Мария е вече на 8 години и е най-щастливата шаферка на света. Още 8 лета по-късно настъпва най-трудният момент в живота на Маша и нейния баща. Неговата голяма любов Галина умира от рак на гърдата през 1973 г. Той получава удар, както ви разказахме в миналия брой, а след известна стабилизация около Нова година, през 1974 г. изпада в кома и не след дълго предава Богу дух.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !