Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Изобретенията на д-р Памуков и БАН пак печелят международни награди

отпечатай новината

13.05.2015 16:18 | Видян 4154 пъти

Изобретенията на д-р Памуков и БАН пак печелят международни награди

Д-р Роксандра Памукова е дъщеря на прочутия фитотерапевт д-р Димитър Памуков и ръководител в британско-българската компания Пам Медика.  

Фирмата провежда научни изследвания на състава и действието на лечебните растения и създава фитотерапевтични и биомедицински препарати за трудно лечими заболявания, които печелят редица престижни международни награди за иновационен принос в медицината. Сред отличията са златни награди Еврика от Европейския съюз, Франция, САЩ, Португалия, Русия,  Китай и др.

 Д-р Памукова има ценен професионален опит в областта на фитотерапията и иновационно-изследователската дейност.  През 2014 г. е избрана за член на Управителния съвет на Съюза на изобретателите в България.
 
1. Вие си пристигнахте от Международния салон Архимед в Москва и после от Лисабон с поредните златни медали.
 Да, получихме  втория си златен медал от Москва на 6 април за най-новите ни иновационни препарати за лечение метаболитни заболявания и на жлъчокаменна болест – серията Холо Пам Плюс.

Преди това през 2013 г. там беше отличена със златен медал серията Бронхо Пам и Имуно Бронхо Пам. Много се гордеем с тези награди – експертната комисия, която ни оценяваше беше съставена от водещи световни учени. Бяха представени над 700 нови водещи изобретения от цял свят – Великобритания, Китай, Тайван, Сърбия, Италия и др.

 В Лисабон получихме Голямата награда за медицина GRAND PRIX по време на Фестивала за иновации и креативност. Събитието беше посветено на Международния ден на интелектуалната собственост - 26 април и на Националния празник на Португалия 25 април.  

 Престижни награди спечели и Института за космически изследвания към БАН - Специалната награда в Лисабон в клас Авио космически технологии за водещи изобретения в областта на безпилотните самолети, както и сребърен медал в Москва.
 Гордея се, че представяме отлично родината си и че съвременните български научни постижения са оценени толкова високо.

 2. Тази година се навършват 40 години от създаването от д-р Памуков на първата и уникална с дейността си в България Научно-практическата база по фитотерапия в Министерството на народното здраве. Разкажете повече.

 Преди 40 години, през 1975 г. д-р Памуков създава и ръководи първата по рода си в България „Научно–практическа база по фитотерапия“ към Министерството на здравеопазването, която е и една от първите и водещи в Европа и света.  


Научната фитотерапия, е термин за съвременно билколечение. Този клон на медицината провежда изследвания на био-химичния състав и лечебните свойства растенията според най-високите професионални стандарти. Фитотерапията се базира на хилядолетния традиционен лечебен опит на човечеството.

 Големите успехи на д-р Памуков с труднолечими заболявания привличат  хиляди пациенти от България и цял свят. Сред тях са много изявени личности - Леонид Брежнев, Людмила Живкова, Георги Караславов, Радой Ралин, Ванга и др.
 
3. Как да засилим имунитета си в променливото време през тази пролет?
Вирусните инфекции могат да доведат до опасни усложнения, особено при деца и болни над 50 годишна възраст. Имуно Бронхо Пам – фитотерапевтични капсули и Бронхо Пам – свеж воден екстракт под формата на чай, са ефективни за засилване на имунната система, профилактика и лечение на грипове и бронхити. Препаратите са с антимикробно и бактерицидно действие и укрепват имунната система. В допълнение имат отхрачващ ефект, успокояват гладката мускулатура на бронхите и подобряват дишането.
 Препаратите са изследвани от Института по микробиология в БАН, болници и различни международни институции и предизвикват международна сензация поради ефективността си и липсата на странични ефекти. Затова и печелят над 10 златни и почетни международни награди за иновативен принос към медицината от ЕС, САЩ, Русия, Полша, Тайван и др.
 
4. Известно е, че в момента правите сериозни проучания върху наднорменото тегло.  Кои са факторите, които допринасят за него?

 Mнозина автори обясняват етиологията на наднорменото тегло със съвременния начин на живот – стрес, по-малко физически натоварвания, по-малко сън. Други обясняват, че проблемът идва от растежните хормони, често добавяни към храната на телета, прасета и други животни, които после се консумират от хората. Трети търсят причината в ГМО храните. Четвърти – в новите добавки в храните, целящи да подобрят изкуствено трайността и вкуса им.
 Изследванията, които правим в момента, доказват, че и четирите фактора - феномени на модерния живот съвпадат с началото на масовото затлъстяване.
 
5. Препаратите на д-р Памуков Слим Пам за отслабване също спечелиха награди и придобиха популярност в артистичните среди. Разкажете повече за тях.

Серията Слим Пам за отслабване има сериозни успехи при редукцията на излишните килограми. Наднорменото тегло не е само проблем от естетично естество. Излишните килограми водят до сериозни проблеми, като диабет и сърдечно-съдови заболявания.  Затова и oвладяването на  “епидемията от затлъстяване” е сред приоритетите на Световната здравна организация.

Серията Слим Пам спечели голямaта награда във Франция през 2013 г. и златни медали за иновационен принос към медицината от САЩ, Португалия, Южна Корея и др.  Признанието от водещи в областта на отслабването държави говори много за качествата на  тези български препарати.

По време на изследванията са регистрирани значително много случаи на пациенти със сериозно затлъстяване, които са редуцирали между 20 и 80 кг. след употребата на Слим Пам. Клиничните изпитания също така доказват, че със серията Слим Пам се намаляват от 3 до 8 кг. след 60 дни употреба при 87% от пациентите като максималните резултати се постигат след няколко месечнo използване. Досега не е бил представян пред научната общност друг препарат с подобна доказана висока ефективност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !