И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Клаудия Кардинале в български филм в Кан

отпечатай новината

15.05.2015 10:00 | Видян 2630 пъти

Клаудия Кардинале в български филм в Кан

Въпреки че нямаме филм в конкурсната програма, българското участие в Кан започна вчера. Борис Десподов представи на пазара на продукции Имало две времена на Запад.

В главната роля е световната звезда Клаудия Кардинале, която играе себе си. Яна Паскалева и София Станимирова са българките в международния каст. Историята е за бедна българка, озовала се в Испания. Днес старият майстор Радослав Спасов показва на филмовия пазар Пеещите обувки. Филмът е за живота на поп легендата Леа Иванова.

Съпругът и Еди Казасян открива, че по време на престоя и в лагер тя е станала агент на ДС. Архивните досиета и нейните лични дневници разкриват пред него нейния втори живот. Съсценарист е известният драматург Георги Данаилов. Съпродуценти са Евтим Милошев и Любо Нейков. В ролите са неизвестни артисти: Рая Пеева, Юлиян Петров, Дона Бангьозова и Александър Алексиев.

Две копродукции ще покажем на 18 май на пазара. Българо-украинският филм Сняг на Венцислав Василев разказва семейни истории, а Жената на живота ми е направен с кюрдистанско участие. Режисьорът Антони Дончев е взел в една от ролите Михаил Билалов, по известен като Джаро. Историята е за любов между братовчеди. На 19-ти отново имаме два филма на пазара. Семейни реликви на Иван Черкелов обединява три истории, които само на пръв поглед изглеждат несвързани, а хитът е Дякон Левски, който ще бъде представен в Кан без звездата Веселин Плачков.

Интересни са публикуваните от НФЦ данни, според които при всички скандали филмът не може да се похвали с голяма посещаемост. Той е гледан от 36 548 зрители до 22 март т.г., срещу 91 493 на лидера Живи легенди. Като боксофис Левски е трети, като отстъпва и на Булгар-филмът. Най-гледан български филм от старта на класацията през 98 година е Мисия Лондон, с 375 754 зрители и 2 624 689 лв. касов сбор, с които е пред Титаник и след Аватар.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !