Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Специална вечер за почитателите на Мос Деф

отпечатай новината

19.05.2015 15:19 | Видян 902 пъти

Специална вечер за почитателите на Мос Деф

Phatbride Productions, организаторите на единствения концерт на иконата Mos Def (сега познат като Ясин Бей), готвят още един подарък за почитателите на култовия музикант, актьор и поет.

На 5-ти юни, една седмица преди събитието в зала Универсиада, ключово хип хоп място – парко пространството пред щаб квартирата на Phatbride – ще се превърне в кино арена. С посвещение на Ясин Бей – Актьора, вечерта ще предложи 2 прожекции от филмографията му: „16 blocks” с Брус Уилис и концертния филм „Dave Chappelle’s Block Party”.       

Ясин Бей има впечатляваща кариера като актьор, започваща още от 14-годишната му възраст. В края на 80-те години на миналия век, Ясин се изявява – тогава под рожденото си име, Данте Теръл Смит – в редица американски ТВ поредици,  като „Here and Now“, „The Cosby Mysteries“, „Brooklyn South“, „Spin City“ и „NYPD Blue“. Станал разпознаваемо лице от екрана, тези телевизионни участия му носят и първа роля в киното – във филма “Bamboozled” на култовия режисьор Спайк Лий (“Малкълм Х”, 1992 г., „25-тият час“, 2002 г., „Oldboy”, 2013 г. и др.).   

През 2004 г. Ясин участва в продукцията на HBO, “Something the Lord Made“,  с Алън Рикман, и е номиниран за Еми, в категорията „Най-добър актьор в мини-поредица или филм“. Към 2005 г., Ясин е търсено лице в пълнометражни кинопродукции: "Monster's Ball" (2001 г.), "Italian Job" (2003г.), “16 Blocks” (2006 г.). През 2008 г., Мос Деф влиза в обувките на рок-енд-рол легендата Чък Бери – за филма “Cadillac Records”. В „Пътеводител на галактическия стопаджия“ („The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, 2005 г.) израсналият в Бруклин Бей приема британски акцент и демонстрира на публиката и комедиен талант. Гледали сте го и в "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby" с Уил Фарел и "Be Kind Rewind" на Мишел Гондри. Ясин има и запомнящо се представяне в хитовия сериал "Dexter". През септември 2014 г. излезе кинолентата "Life of Crime", с Ясин и Дженифър Анистън в главни роли.

Киното обаче не е всичко – Ясин Бей е дебютирал и на Бродуей, с постановката „Topdog/Underdog“ (2002 г.). Използвайки таланта си на поет и писател, Ясин e бил и главен сценарист на комедийната MTV поредица „Lyricist Lounge”. Зрителите на HBO пък са има удоволствието да го гледат като водещ (и главен ко-продуцент) на „Def Poetry“.

Ясин Бей fka Mos Def идва в София на 13-ти юни. Билети за концерта са все още налични в предварителна продажба, на цена 30 лв., от ticketlogic.bg

Подгряващ изпълнител ще е холандският феномен МС Blabbermouf - и тук идва вторият подарък от организаторите: МС батъл, с 1-ва награда 10-минутно участие на сцената, в деня на концерта!  Phat Bride Battle Night ще се проведе на 29-ти май, във FABRICA 126, с цел да бъде открито най-достойното МС, което да се качи на сцената с BLABBERMOUF, за да подгреят двамата заедно MOS DEF.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !